17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Actualitate Jumătate dintre cadrele medicale ale Spitalului Județean Constanța au optat pentru vaccinare

Jumătate dintre cadrele medicale ale Spitalului Județean Constanța au optat pentru vaccinare

Luni, 4 ianurie, a demarat campania de vaccinare anti COVID-19 a cadrelor medicale din județul Constanța, în cele opt centre amenajate în acest scop.

Medicul Ioan Tofolean, managerul Spitalului Județean Constanța, a spus că doar jumătate din personalul medical a decis sa se vaccineze.

În proporție de 50% din personalul medical a decis să se vaccineze. Cred că acest lucru s-a întâmplat pentru că această campanie a fost destul de agresivă. Până la acest moment, de la debutul pandemiei, 300 de cadre medicale s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2.

Unul dintre primii medici vaccinați a fost șeful Unității de Primiri Urgențe (UPU), Rodica Tudoran. Aceasta a declarat că „după ce am văzut ce am văzut în ultimele luni, când aud de oameni care nu vor să se vaccineze, mi se face frică, frică de faptul că nu vom putea nici cu vaccin să stăpânim pandemia din cauza celor care sunt sceptici. Vaccinul este o şansă pentru toată lumea, o şansă să stopăm evoluţia acestei pandemii şi să revenim la normal, să trăim.

Am văzut oameni care nu pot să respire, care luptau pentru fiecare gură de aer. Cei care nu vor să se vaccineze să încerce să-şi imagineze asta, pentru că ei nu ai văzut aşa ceva. Cred că ar fi destul. Un vaccin care este utilizat peste tot (UE, SUA) este un vaccin sigur. Nu cred că cineva şi-ar permite să dea drumul unui vaccin care să nu ofere siguranţă şi eficienţă”, a mai spus medicul Rodica Tudoran.

În judeţul Constanţa funcţionează şase centre de vaccinare: Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia şi Spitalul Militar de Urgenţă “Al.Gafencu” SMMIT. În zilele următoare se vor deschide centre de vaccinare şi în oraşele Cernavodă şi Hârşova.

sursa foto: DSP Constanța

Citește și:

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments