Inițiativă legislativă. „Vom transmite un mesaj ferm Austriei: Gata cu batjocura!”

Deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei) spune că, săptămâna trecută, ministrul de interne austriac ne-a mai umilit o dată, spunând că nu este de acord cu accesul României la spațiul Schengen, pe motiv că granițele externe ale UE sunt slab protejate.

„O minciună sfruntată, „trântită” chiar de față cu ministrul nostru de interne, Cătălin Predoiu, care nu a avut o altă reacție decât să spună: „Discuţiile au fost amicale, dar foarte serioase”. Guvernul nostru pare tot mai inert şi mai incapabil să dea un răspuns pe măsură”, spune Bola.

De aceea, deputații Forța Dreptei Bogdan Bola și Alexandru Kocsis au luat decizia de a interveni în Parlament ȋn această dispută. „Am depus o iniţiativă legislativă, ȋn procedură de urgenţă, prin care vom transmite un mesaj ferm Austriei. Gata cu batjocura!”, explică Bogdan Bola.

Concret, cei doi parlamentari doresc completarea Legii nr. 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene şi introduc conceptul de “stat obstrucţionist la adresa României”, ȋnsemnând acele state europene care, în mod repetat și abuziv, întreprind acțiuni sau votează astfel încât să nu se realizeze aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Uniunii Europene în România.

De acum ȋnainte, România trebuie să ȋşi folosească strategic, la nivel european, voturile sale esenţiale. Nu avem voie să mai dăm votul nostru necondiţionat, permiţându-le altora să ȋşi bată joc de noi ȋn mod repetat. În prezent, din 27 de state membre ale Consiliului Uniunii Europene, doar unul singur se opune integrării ţării noastre ca membru cu drepturi depline. De asemenea, Ministerului Afacerilor Europene va avea datoria de a ataca la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în temeiul articolelor 264 – 266 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, deciziile acelor state care discriminează şi obstrucţionează România”, spune deputatul.

Urmărește-ne pe:

Doneaza