FOTO Cum va arăta campusul profesional „Ovidius Engineering Hub”, un proiect în valoare de 27 de milioane de euro

Joi, 2 noiembrie 2023, a fost semnat contractul de finanțare pentru Proiectul Dezvoltarea și dotarea campusului profesional integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar „Ovidius Engineering Hub” al consorțiului regional „Tehno-Dobrogea” – (Proiectul CRESC), de către ministrul Educației, Ligia Deca, și rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu (foto jos).

UOC
Semnarea contractului de finanțare sursa foto: UOC

Valoarea totală a investiței finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este de 27.183.399,13 Euro.

Ovidius Engineering Hub Foto UOC4
Macheta Ovidius Engineering Hub Foto UOC

UOC a obținut cel mai mare punctaj din regiunea Sud-Est pentru proiectul depus în calitate de lider de consorțiu, alături de peste 40 de parteneri: 6 unități administrativ-teritoriale, 12 unități de învățământ, 20 de agenți economici, alături de organizații și asociații relevante din regiune.

Ovidius Engineering Hub Foto UOC
Macheta Ovidius Engineering Hub Foto UOC

„Ovidius Engineering Hub” va avea o suprafață de aproximativ 10.000 mp și va fi amplasat pe terenul aflat în proprietatea UOC, între cele două Campusuri A și B de acum.

Ovidius Engineering Hub Foto UOC5
macheta Ovidius Engineering Hub Foto UOC

Proiectul presupune construirea unor spații noi dedicate învățământului tehnic, în domeniile mecanică, agricultură, construcții, energetică și chimie industrială, cărora li se adaugă spații de cazare și cantină pentru elevi și studenți.

Ovidius Engineering Hub Foto UOC 2
Macheta Ovidius Engineering Hub Foto UOC

Campusul profesional integrat reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale universității, fiind, totodată, cea mai mare investiție în infrastructura educațională constănțeană a ultimilor ani. Cu siguranță, proiectul va avea un impact puternic pentru dezvoltarea sustenabilă a regiunii Sud-Est, asigurând accesul la un învățământ dual de calitate, susținut de infrastructură modernă, pentru tinerii interesați să studieze în domeniile tehnice. Le mulțumesc partenerilor noștri, care au făcut posibilă această reușită prin eforturile depuse în întregul proces„, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Ovidius Engineering Hub Foto UOC3
Macheta Ovidius Engineering Hub Foto UOC

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza