PoliticăForța Dreptei: Este o inepție să faci alegeri prezidențiale în 15 septembrie....

Forța Dreptei: Este o inepție să faci alegeri prezidențiale în 15 septembrie. Ciolacu vrea o prezență scăzută la vot

„Este o inepție să faci alegeri prezidențiale în 15 septembrie. Ciolacu se încăpățânează să susțină această absurditate și bate cu pumnul în masa coaliției pentru a forța adoptarea hotărârii de guvern de stabilire a datei alegerilor și de declanșare a calendarului electoral doar pentru a obține „foloase electorale necuvenite””, spun cei din partidul Forța Dreptei.

Conform lui Ludovic orban, președintele FD, calculele politice ale PSD îi dau șanse lui Ciolacu doar dacă interesul pentru campanie și prezența la vot vor fi mici și dacă PSD maximizează votul pe categoria pensionari, ca urmare a recalculării pensiilor (deoarece pensiile mărite se vor plăti în perioada 2-14 septembrie, adică exact în ultimele două săptămâni de campanie).

Normalitatea o reprezintă organizarea alegerilor la termen, adică turul doi să aibă loc cu o săptămână, două înainte de încetarea mandatului președintelui în funcție, așa cum s-au organizat toate alegerile prezidențiale de după adoptarea constituției”, spune Forța Dreptei.

Orban este convins că poziția actuală a conducerii PNL nu este dictată de dorința de a apăra democrația, ci tot de calcule electorale partinice. Așa cum a fost și decizia profund greșită de a accepta calendarul electoral impus de Ciolacu.

Dar, indiferent care sunt motivele răzgândirii lui Ciucă, poziția actuală este cea corectă. Și, ca să fim realiști, trebuie să recunoaștem că doar PNL mai are posibilitatea de a bloca procedural organizarea alegerilor prezidențiale în 15 și 29 septembrie. În cazul în care cedează, se sinucid politic chiar înainte de prezidențiale și de parlamentare. Chiar și în cazul în care nu cedează tot riscă să aibă parte de o moarte lentă dacă nu rup coaliția și dacă nu scot PSD de la putere”, adaugă Ludovic Orban.

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza