PoliticăFelicia Ovanesian, candidat independent la Primăria Constanța: „Fără blocuri între case -...

Felicia Ovanesian, candidat independent la Primăria Constanța: „Fără blocuri între case – corupția din urbanism a mutilat orașul”

Felicia Nadina Ovanesian este candidat independent la funcția de primar al municipiului Constanța. Unul dintre proiectele sale este cel al stopării proiectelor aberante care au mutilat orașul. Ea a explicat cum va reuși acest lucru.

Dezastrul urbanistic din Constanța ne este cunoscut tuturor. Construcții urâte, din materiale proaste, culori urâte, niciun fel de identitate arhitecturală, fără un stil propriu Constanței, un oraș întreg în care nicio clădire nu seamănă cu cea alăturată. Fiecare a construit ce și cum a dorit și nicio administrație nu a avut nimic împotrivă. Constanța nu mai are un cartier exclusiv de case individuale.

„Corupția din urbanism, care a afectat absolut toți primarii și arhitecții șefi, ne-a mutilat orașul, iar lor le-a umplut conturile, spune Felicia Ovanesian.

Va putea opri acest fenomen? „Da, sunt chiar singura care o pot face! Am dovedit blocând – ca activist civic și avocat – proiecte de blocuri de 39, de 24, de 18 etaje între case, am dovedit rezistând presiunilor investitorilor. Am dovedit-o ca administrator public, reușind să opresc debandada aproape 2 ani”, explică Felicia Ovanesian.

Citește și: De ce candidează Felicia Ovanesian la Primăria Constanța. „Cinstea și eficiența sunt cele mai mari blesteme pentru clasa politică”

De ce nu pot face acest lucru ceilalți candidați? „Pentru că sunt politicieni și au obligații. Față de colegii politicieni, față de sponsori, față de grupurile de interese din care fac parte. Și pentru că au corupția în ADN”, spune ea.

Felia Ovanesian explică și cum va opri haosul din urbanism:

 • Suspendare tuturor reglementările urbanistice nelegale.
 • Accelerarea elaborării PUG-ului, NU derogărilor ulterioare.
 • Fără autorizații de construire în zone fără utilități, fără trotuare și carosabil, fără toate tipurile de facilități.
 • Aplicarea regulamentelor de estetică urbană.
 • Eliminarea corupției din urbanism.

Fără blocuri între case

Felicia Ovanesian susține că va propune consiliului local suspendarea tuturor reglementărilor urbanistice care pot avea ca rezultat construirea de blocuri între case și se va asigura că elaborarea PUG, pusă pe pauză de actuala administrație, va fi finalizată în cel mai scurt timp posibil. După elaborarea PUG-ului, nicio reglementare urbanistică nouă, care să deroge de la el, nu va mai fi promovată.

Mă voi asigura că PUG-ul, adică viitoarele reglementări urbanistice aplicabile în oraș, nu vor amesteca blocurile cu casele. Că fiecare cartier nou va avea mai întâi străzi și utilități și abia apoi voi emite autorizații de construire. Nu vreau să ne mai trezim că mai întâi construim case, blocuri și apoi ne dăm seama că nu mai avem loc pentru trotuare. Nicio reglementare urbanistică pentru noi cartiere nu va fi supusă aprobării consiliului local dacă nu cuprinde creșă, grădiniță, eventual școală ( în funcție de dimensiunile noului cartier), poștă, dispensar, spații comerciale, locuri de joacă și mult spațiu verde. Voi iniția reglementări noi cu privire la spațiile verzi necesare pentru fiecare construcție nouă”.

Citește și: Felicia Ovanesian, candidată la Primăria Constanța: „Sunt convinsă că am soluții viabile ca să ne fie mai bine”

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Comandat de Felicia Nadina Ovanesian; Executat de Asociația „De la Dunăre la Mare” în ziarul on line „Dobrogea Live”. COD MANDATAR 24240164

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

 1. Buna ziua. Am o mare rugaminte: Vreți sa întrebați politicienii intervievați dacă vor sa faca energie electrica din valurile MARII Negre sau/si din vânt folosind invențiile romanilor (Neacsu Ion, inventator, CT, RO, E-mail:nelutu_neacsu@yahoo.co.uk; Telefon.:+40722618640). Tot mai des, mai ales suveranistii, reclama ca investitorii străini nè fura profitul.
  Haideti sa facem noi, romanii, firme românești de energie, sa păstrăm noi tot profitul!!!! Aștept colaboratori sa punem în practica inventii PROFITABILE!

 2. Haideți sa pornim odată
  ROMANIA DEZVOLTATA !
  ROMANIA DEZVOLTATA,
  CU ENERGIE CURATA,
  IEFTINA, NELIMITATA,
  CHIAR DIN MARE COLECTATA !

  SI DE CHITAC REFUZATA,
  a uitat ce-a zis odată
  cu gurita lui spur–a!!!!

Comentariile sunt închise.

Doneaza