25.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăCulturăExpoziție Paul Hitter. „ROMA” va fi vernisată la Constanța

Expoziție Paul Hitter. „ROMA” va fi vernisată la Constanța

Vernisajul va avea loc marți, 3 august, de la orele 18, în Sala Vasile Canarache a Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța, în prezența artistului. Expoziția va putea fi vizitată până în data de 15 august 2021.

Plecând de la exilul marelui poet roman Ovidius Publius Naso, pictorul Paul Hitter ne prezintă o serie de tablouri monumentale aducând în contemporan personaje ale Romei antice.

Trecând de la Ovidiu la Nero, Spartacus, Cleopatra, Cezar, Caligula până la Pilat din Pont sau Decebal, Paul Hitter ne aduce în fața ochilor toată nebunia sângeroasă, sexuală și spectaculară a Imperiului Roman.

Inițiator al Expresionismului Balcanic, Paul Hitter trece de arealul geografic și spiritual al Balcanilor către o abordare mai globală a temelor prezentate. Deși bine încadrate în timp și spatiu din punct de vedere al documentării, lucrările țintesc către un prezent atemporal. Folosindu-se de trecut, artistul ne dezvăluie involuția societății „evoluate” în care trăim, lovindu-ne după 2000 de ani de aceleași tare ale psihicului și moralității umane.

După vernisajul de succes de la București din luna iunie a acestui an, Paul Hitter aduce  expoziția în Constanta, vechiul Tomis, exact în locul unde marele poet Ovidiu și-a petrecut ultima parte a vieții, în exil.

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, născut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Șerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiștilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

A inventat propriul stil în pictură, numit Expresionism Balcanic, iar lucrările sale îmbină mitologii populare din Balcani, mitologii urbane, teme sociale.

Până în prezent, a expus în expoziții personale și de grup în: București, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

Cele mai populare

Recent Comments