0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăPoliticăEducația, condamnată sub guvernarea PNL/PSD. „Cel mai mic buget din ultimii 10...

Educația, condamnată sub guvernarea PNL/PSD. „Cel mai mic buget din ultimii 10 ani”

Educația va avea, în 2023, cel mai muc buget alocat din ultimii 10 ani. Deși parlamentarii Forța Dreptei au încercat majorarea acestuia, PNL și PSD s-au opus.

Bogdan Bola și Alexandru Kocsis, deputați Forța dreptei, au depus un amendament prin care au propus o suplimentare cu șapte miliarde de lei la bugetul Educației pentru creșterea salariilor profesorilor din învățământul preuniversitar.

Din păcate, chiar dacă amendamentul fusese votat în unanimitate și a primit un aviz favorabil în Comisia de Educație, acesta a fost respins, la vot, de către „colegii” parlamentari. Ciudat, deoarece chiar și ministrul Educației, Ligia Deca, declarase că susține majorarea la nivelul salariului mediu pe economie…”, spune Bogdan Bola.

Parlamentarul arată că i s-a explicat că nu sunt bani pentru o asemenea cheltuială la Educație. „Ciudat, eu o priveam ca pe o investiție în viitorul nostru”, adaugă Bola.

Bugetul pe anul 2023 pentru Educație rămâne cel mai mic din ultimii zece ani (2,1% din PIB n.red.).”, adaugă parlamentarul Forța Dreptei.

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments