3.9 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitateDunărea, la Cernavodă, aproape de atingerea treptei II de avertizare

Dunărea, la Cernavodă, aproape de atingerea treptei II de avertizare

Administrația Națională Apele Române anunță că debitul Dunării la intrarea în țară este de 1950 mc/s, fiind la jumătate față de media multianuală a lunii august (4300 mc/s).

La stația hidrometrică de la Cernavodă a fost atinsă prima treaptă de avertizare (de restricții) și mai sunt 0,77 cm până la atingerea treptei II.

„Administrația Națională Apele Române, alături de reprezentanții Hidroelectrica, reușesc să mențină coeficientul de umplere de peste 70% în principalele 40 de lacuri (cu folosință complexă), adică la 73,61%”, anunță Apele Române.

Rezerva (strategică) este 3,19 miliarde de metri cubi de apă, în scădere față de 3,45 miliarde cât era la începutul lunii iulie 2022. Aceasta poate asigura necesarul de apă pentru toți beneficiarii care se alimentează din sursa de apă de suprafață.

„Fiecare folosință își stabilește pragurile și debitele care pot fi restricționate. Acestea sunt parte integrantă din Planurile de restricții care se aplică gradual conform celor trei trepte, cu respectarea legislației în vigoare”, mai spun cei de la Apele Române.

1 COMENTARIU

  1. Va multumim pentru impartasirea unor informatii excelente. Site-ul tau este foarte misto. Sunt impresionat de detaliile pe care le ai pe acest blog. Dezvaluie cat de frumos percepi acest subiect. Marcat aceasta pagina web, va reveni pentru articole suplimentare. Tu, amice, ROCK! Am gasit doar informatiile pe care le-am cautat deja peste tot si pur si simplu nu am putut gasi. Ce site grozav.

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments