Drumul expres către sudul litoralului, alternativa Techirghiol, va fi finanțat de Ministerul Transporturilor

În județul Constanța, trei proiecte de infrastructură rutieră vor fi finanțate prin Programul Operațional Transport, 2021- 2027, anunță deputatul PNL Marian Crușoveanu.

Conform planului de investiții care vor fi derulate de Ministerul Transporturilor pentru perioada 2020 – 2030, aceste trei proiecte sunt prinse pentru finanțare din fonduri nerambursabile pentru județul nostru:

  • Drumul expres Alternativa Techirghiol – lungime estimată 27,5 kilometri, cost estimat 153,6 milioane euro
  • Varianta de ocolire Mangalia – lungime estimată 6,2 kilometri, cost estimat 11,2 milioane de euro
  • Modernizare drum existent, extindere la 4 benzi și conexiune la noul nod rutier de pe A4, pentru sectorul de drum A4 Cumpăna- DN39 Constanța – lungime estimată 3,4 kilometri, cost estimat 5,1 milioane de euro

„Din calitatea mea de membru al Comisiei Parlamentare de Transport și Infrastructură, urmăresc îndeaproape investițiile ce urmează să fie derulate în județul Constanța, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Construirea și modernizarea de drumuri sunt esențiale pentru a da mai multe oportunități de dezvoltare județului Constanța. O infrastructură rutieră bine pusă la punct, conectată are, fără doar și poate, un efect hotărâtor, pentru bunăstarea constănțenilor”, spune Marian Crușoveanu.

Pentru a spulbera toate îndoielile lansate în spațiul public, arată deputatul, Alternativa Techirghiol rămâne un proiect prioritar pentru Constanța, care va fi finanțat și „voi continua să vă informez legat de acesta. Sper ca actualul ministru al transporturilor să se dovedească a fi unul căruia îi pasă de Constanța, că am avut destui miniștri care au complotat, precum Brutus, împotriva județului nostru.”

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza