TurismDragoș Anastasiu, propus ministru al Turismului de Federația Patronatelor din Turismul Românesc

Dragoș Anastasiu, propus ministru al Turismului de Federația Patronatelor din Turismul Românesc

Comitetul Director al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) transmite că susține propunerea lui Dragoș Anastasiu pentru funcția de ministru la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, până la alegerile parlamentare din anul 2024.

Membrii Comitetului Director al FPTR, întruniți în ședință miercuri, 22 februarie, au analizat activitatea organizatorică a federației și numeroasele probleme de actualitate ale turismului românesc care blochează dezvoltarea acestuia.

„Una dintre cele mai grave probleme este activitatea ineficientă a instituțiilor publice centrale și locale implicate în asigurarea cadrului legal din domeniul turismului, care nu au reușit să rezolve multiplele neajunsuri semnalate de patronatele din turism, cu consecințe nefaste pe termen mediu și lung”, transmite FPTR.

În urma dezbaterilor pe acest subiect, reprezentanții Comitetului Director al FPTR au ajuns la concluzia că este necesară o schimbare radicală în ceea ce privește abordarea relațiilor dintre instituțiile statului și mediul de afaceri și au aprobat cu unanimitate de voturi propunerea și susținerea domnului Dragoș Anastasiu pentru funcția de ministru la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, până la alegerile parlamentare din anul 2024.

FPTR susține că Dragoș Anastasiu ar avea câteva priorități în fruntea Ministerului Turismului: reorganizarea autorității publice centrale pentru turism; modificarea și completarea actualei legislații primare și secundare în vederea relansării turismului conform Programului de guvernare 2022 – 2024 – Capitol Turism.

Această propunere a fost considerată una din puținele soluții pentru redresarea turismului românesc și a fost transmisă celor mai importante structuri asociative și confederații patronale din turism în vederea analizării și susținerii acesteia, inclusiv în cadrul Coaliției de Guvernare”, transmire Biroul Executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

FOTO: Dragoș Anastasiu – sursa FB?Dragos Anastasiu

Urmărește-ne pe:

Doneaza