Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, rămâne în arest preventiv. DNA îl acuză de luare de mită

Tribunalul Constanța a decis miercuri, 27 septembrie, că Dorin Meran va rămâne în arest preventiv pentru încă 14 zile, după data de 5 octombrie când se finalizează primele 30 de zile de arest preventiv. DNA Constanța a solicitat instanței prelungirea arestării preventive în cazul șefului Gărzii de Mediu Tulcea.

Decizia poate fi contestată în termen de două zile de la comunicare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 septembrie 2023, a inculpatului MERAN DORIN, comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. ulterior, pe 5 septembrie, instanța a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Meran.

„În perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor. La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, transmite DNA într-un comunicat de presă.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza