CulturăDorel digitalizează Constanța. Primăria l-a transformat pe Vasile Pârvan în Ion Bănescu...

Dorel digitalizează Constanța. Primăria l-a transformat pe Vasile Pârvan în Ion Bănescu VIDEO

Parcul Arheologic (din apropierea Primăriei Constanța) a intrat în era digitalizării. Și nu oricum, ci cu stângul. Plăcuțele digitale, care conțin un cod QR cu informații despre anumite obiective, nu fac altceva decât să demonstreze faptul că „Dorel” a dat lovitura încă o dată la malul mării.

Bustul istoricului și arheologului Vasile Pârvan, situat chiar lângă Harta siturilor arheologice din Dobrogea, a fost dotat începând de astăzi cu plăcuța digitată ce conține informații despre … Ion Bănescu, fost primar al Constanței (1905-1907).

Desigur, lângă bustul lui Ion Bănescu, situat în apropierea primăriei, veți găsi înformații digitalizate despre… Vasile Pârvan.

Proiectul nr.163/2023 privind Acordul de parteneriat încheiat între UAT Municipiul Constanța și Asociația „Călător prin România”, în vederea realizării și montării de plăcuțe digitale care conțin cod QR în proximitatea sau pe monumentele istorice și obiectivele turistice de pe raza municipiului Constanța a fost aprobat de Consiliul Local Constanța în luna aprilie 2023.

Reprezentanții Asociației „Călător prin România” au declarat pentru Dobrogea Live că instalarea plăcuțelor digitale a căzut în sarcina Primăriei Constanța. „Noi nu ne ocupăm de instalarea plăcuțelor. Cei din primărie… Vor fi schimbate mâine dimineată la ora 7.00”, au transmis aceștia.

Informații despre proiect

Proiectul de digitalizare a turismului constă în realizarea și montarea de plăcuțe digitale care conțin cod QR (Quick Response) în proximitatea sau pe monumentele istorice și obiectivele turistice de pe raza municipiului Constanța.

Turistul scanează cu telefonul mobil codul QR înscris pe plăcuța de informare și va fi transferat pe platforma www.travelinromania.com, unde poate afla detalii despre obiectivul respectiv în limba română sau în alte 33 de limbi străine.

Practic, turistul devine propriul său ghid turistic”, se arată în proiectul de hotărâre. Textele informative privind obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu care vor fi postate pe platforma digitală au fost stabilite de comun acord de reprezentanții UAT Municipiul Constanța cu Asociația Călător prin România și supuse avizării Direcției Județene pentru Cultură.

Urmărește-ne pe:

Doneaza