DOCUMENT Bogdan Huțucă, obligat să candideze din partea PNL la Consiliul Județean sau Primăria Constanța

Biroul Politic Național al PNL a adoptat miercuri, 31 ianuarie, o decizie prin care toți președinții de filiale județene sunt obligați să candideze la șefia Consiliilor Județene sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ.

În cazul în care președintele obține un scor politic sub scorul filialei, pierde automat sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegerile parlamentare.

Citește și: Statul degeaba în Parlament. „Activitatea” deputatului Mircea Banias (PNL)

În cazul PNL Constanța, cel vizat este Bogdan Huțucă, actualmente deputat, un politician destul de șters la nivelul județului. Trebuie menționat faptul că Vergil Chițac, actualul primar liberal al municipiului Constanța, dorește să candideze pentru un nou mandat de edil, de unde rezultă că Huțucă ar trebui să fie candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. În acest caz, Huțucă are toate șansele să se confrunte politic și cu Mihai Lupu, actualul președinte al CJC (fost membru PNL).

Citește și: Mihai Lupu, după ce PNL i-a retras sprijinul politic: „Este o dublă măsură care are la bază interesele personale ale unora”

Iată ce spune Decizia BPN a PNL:

Art. 1 Preşedintele filialei judeţene a PNL va candida la alegerile locale din anul 2024 la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean sau la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judet, in funcție de situație.

Art. 2 Candidații la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean sau la funcția de primar al municipiului reşedinţă de judet, care vor obține un scor politic sub scorul filialel judeţene/municipale, nu vor mai avea sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegerile parlamentare.

Art. 3 Conducerile filialelor judeţene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024 (media dintre procent şi numărul de voturi) vor fi dizolvate. In stabilirea clasamentului se va ţine cont de ponderea populaţiei maghiare.”

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza