Deputatul Cristina Rizea îi cere lui Grindeanu să ofere transport gratuit cu trenul pentru refugiați

Deputatul constănțean Cristina Rizea îi solicită ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să ofere “urgent” transport gratuit cu trenurile CFR refugiaților care vin din Ucraina.

“Domnule ministru Grindeanu, oferiți urgent gratuitate pe CFR refugiaților ucraineni! Necesitatea de transport a refugiaților ucraineni, majoritatea femei și copii veniți la noi în țară este foarte mare și ea este asigurată cu precădere de voluntari români.

Solidaritatea acestora cu cei fugiți din calea razboiului este extraordinară, dar nu putem lăsa totul pe umerii voluntarilor.

Majoritatea refugiaților sunt în tranzit prin țara noastră către alte destinații din Uniunea Europeană și au nevoie de transport către punctele de ieșire din România. Îmi vin vești că mulți dintre ei nu-și permit nici măcar un bilet de tren și acesta este doar primul val, cei care au apucat să-și ia cu ei un mic bagaj. Situația este gravă și urmează în curând valul refugiaților care fug doar cu hainele de pe ei.

De aceea fac un apel la dumneavoastră, domnule ministru Grindeanu, oferiți gratuitatea transportului pe calea ferată refugiaților ucraineni astfel încât aceștia să poată ajunge ușor și în siguranță către destinațiile pe care și le aleg, în baza actului de identitate”, se arată într-un mesaj postat de deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Forbes

Urmărește-ne pe:

Doneaza