De ce găzduiește Timișoara Campionatul European de volei pe plajă U22, și nu un oraș de la malul mării

Timișoara este orașul care găzduiește ediția de anul acesta al Campionatului European de volei pe plajă U22, eveniment care se desfășoară săptămâna aceasta în centrul localității de pe malul Begăi.

Este pentru prima dată când țara noastră găzduiește competiția europeană.

Deși, în mod rațional, organizatorii ar fi putut să aleagă un oraș de la malul mării care dispune de plajă, precum Constanța, conducerea Federației Române de Volei (FRV) a preferat să amenajeze mai multe terenuri în Timișoara cu 320 de tone de nisip.

Mai multe persoane publice din Constanța au acuzat administrația locală că nu a întreprins demersuri pentru a găzdui evenimentul sportiv, însă reprezentanții FRV au declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ că orașul de la malul mării nu a fost din start pe lista opțiunilor.

Șeful Federației, Adin Cojocaru, a explicat că a fost aleasă Timișoara pentru că orașul poartă anul acesta titlul de Capitală Europeană a Culturii, demnitate care conferă evenimentului sportiv o expunere mai amplă.

’’Timișoara este anul asta Capitala Culturală Europeană, oraș care beneficiat de fonduri europene inclusiv pentru aceste tipuri de evenimente. Am încercat sa beneficiem de aportul acestui context ca să asociem cumva această disciplină cu cultura sportivă’’, a precizat Cojocaru.

Constanța, următorul oraș pentru o competiție internațională

Întrebat dacă FRV a abordat administrația Timișoarei, sau invers, acesta a spus că ’’propunerea a venit cumva din ambele părți. Știam că Timișoara va fi Oraș Cultural, iar noi urma să organizăm campionatul. Ideile au devenit convergente și am pornit la drum primava trecută‘’.

Președintele Federației a adăugat că nu exclude ca în eventualitatea organizării unei noi ediții a Campionatului European de volei pe plajă U22, Constanța să fie prima opțiune.

’’Eu cred că organizarea campionatului în România a deschis o poartă către eventuale noi ediții organizate în țara noastră. Vrem să dezvoltăm acest sport, iar în următorii ani este posibil să luăm în calcul Constanța pentru organizarea campionatului întrucât orașul are avantajul pe care nu-l au alții – nisipului. Până atunci Urmează să avem discuții cu cei de la CSM pentru o eventuală organizare a unei competiții cu participare internațională pe plaja Constanței’’, a adăugat șeful FRV.

Timișoara găzduiește în perioada 26-29 iulie 2023 Campionatului European de volei pe plajă U22, masculin și feminin. Competiția are două puncte centrale de desfășurare, unul în Parcul Rozelor, iar celălalt în Piața Victoriei, unde a fost montat terenul principal.

Sursa foto: Adevărul

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza