16.4 C
Constanța
marți, septembrie 28, 2021
AcasăTurismDe ce este o vacanță pe litoralul din Bulgaria mai ieftină ca...

De ce este o vacanță pe litoralul din Bulgaria mai ieftină ca în România

Investitorii în turismul de pe litoral au oferit câteva explicații cu privire la prețurile pe care le oferă vecinii noștri bulgari. Mulți români preferă litoralul lor pentru a-și petrece vacanțele de vară din cauza prețurilor mai mici.

Dacă se compară ofertele de cazare și masă de pe litoralul românesc cu cele din Bulgaria, vedem că vecinii noștri au prețuri mai mici. „Prețurile sunt fixate și în funcție de calitatea prestatorului și a gradului de ocupare. Vă pot spune clar că este o mare diferență între produsele alimentare folosite de hotelurile all inclusive, iar calitatea este de partea noastră”, spune Ciprian Constantinescu, vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

O altă explicație oferită de specialiști este aceea că bulgarii își ocupă hotelurile în procent de 100%, în timp ce românii preferă un grad de ocupare de 70% pentru a putea „să aplice toate regulile și normele de siguranță ale oaspeților”. În consecință, bulgarii pot să aibă prețuri mai scăzute ca ale noastre.

De asemenea, implicarea statului în sprijinirea investitorilor din turism este menționată de cei de la FPTR. „Bulgarii au redus taxele și impozitele locale cu 50% , au redus impozitele pe salarii, unele plaje nu se mai plătesc. De asemenea, nu plătesc impozit pe profit. Dacă vorbim de Grecia, aici plaja este gratuită, iar operatorii au subvenții pentru angajați. Dacă Guvernul ne oferea și nouă facilități, prețurile ar fi scăzut cu 30%”, spune Mohammad Murad, președintele FPTR.

Investitorii arată cu degetul și către o agenție de turism românească (fără a o nominaliza) care, prin intermediul unei agenții de PR, a implementat o campanie de promovare a vacanțelor în Bulgaria, în detrimentul celor din România.

Cele mai populare

Recent Comments