Darko Perić: „Cei mai frumoși ani i-am trăit în România”

În seara zilei de sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 20.30, în Piața Ovidiu din Constanța publicul îl va putea urmări pe Darko Perić într-un scurt metraj „Patria” (regia Alejandro Lobo), în care interpretează rolul celebrului interlop român Ioan Clămparu. Evenimentul face parte din cadrul Sunscreen Festival.

Darko Peric 2 FOTO Calin Gavrilas
Darko Perić: „Cei mai frumoși ani i-am trăit în România” 2

Darko Perić, cunoscut lumii pentru rolul Helsinki din serialul La Casa de Papel, a stat mulți ani în București și Timișoara, unde a studiat medicina veterinară. Soția sa este româncă, din Satu Mare, iar acum locuiesc de ceva vreme în Spania.

„Am o legătură cu România. Cei mai frumoși ani (studenția și anii tinereții) i-am trăit aici. O consider a doua țară, după cea natală. Spania, în care locuiesc acum, este a treia țară”, spune actorul.

După mutarea în Spania, a fost descoperit pe stradă de un agent de film. Așa a început să joace în reclame sau în episoade din diferite seriale. Rolurile sale erau mai mult de băiat rău.

„Îmi plăcea actoria, dar veneam din est unde nu ești actor daca nu ai academie și educație în acest sistem. Așa că m-am înscris la o școală de interpretare din Barcelona. Făceam roluri mici. După un film realizat în Madrid am început să fac roluri mai mari și au început să vină rolurile unul după altul”, spune actorul.

După patru ani și jumătate în care a filmat pentru La Casa de Papel, Darko Perić explică faptul că a ajuns în momentul în care poate să-și aleagă el proiectele de viitor. Și le alege pe cele pe care le simte valoroase.

„Dacă voi veni în Serbia sau în România să joc, nu voi veni pentru bani sau să fac un rol lejer. Voi veni pentru un proiect major. Nu se știe niciodată când o să apară oportunitatea”, spune actorul.

El se declară admirator al filmului „Operațiunea monstru”, iar pe Mircea Albulescu îl compară cu Franco Nero. „Îmi place foarte mult să mă uit la filmele românești și să ascult muzică românească”, conchide Darko Perić.

Urmărește-ne pe:

Doneaza