PoliticăCum justifică primarul Mangaliei faptul că nu participă de 7 ani la...

Cum justifică primarul Mangaliei faptul că nu participă de 7 ani la ședințele de Consiliu Local: Nu e o condiție ce poate fi sancționată

  • Codul administrativ prevede că ”Primarul participă la şedinţele consiliului local

Conducerile primăriilor din România au obligația de a organiza în fiecare lună ședințe de Consiliu Local, întruniri în care aleșii comunității votează hotărârile dispuse pe ordinea de zi de către aparatul de specialitate al primarului.

Practic, la ședințele de Consiliu Local se dezbate și decide soarta comunității, unde primarul trebuie să-și asume hotărârile propuse.

Cristian Radu, primarul Mangaliei, este probabil singurul edil din România care refuză sistematic să participe la întrunirile lunare ale municipalității.

Primarul nu a mai asistat la ședințele de Consiliu Local încă din anul 2017, deși Codul administrativ prevede la capitolul Rolul primarului art. 154, alin. 5, că ’’Primarul participă la şedinţele consiliului local’’.

Extras din Codul administrativ

Cu toate că articolul de lege este clar, într-un răspuns solicitat de Dobrogea Live, Cristian Radu interpretează după bunul plac reglementările din Codul administrativ.

’’Având în vedere prevederile anterior menționate, din interpretarea textului, participarea acestuia (primarului la ședințele de Consiliu Local n.r.) nu este o condiție obligatorie, ce poate fi sancționată în vreun fel potrivit prevederilor legale în vigoare’’, se arată în răspunsul semnat de Cristian Radu.

Prin eludarea prevederilor din Codul administrativ, primarul de la Mangalia încearcă să evite o confruntare directă cu consilierii locali și întrebările presei prezente la ședințele de Consiliu Local.

Astfel, în ultimii 7 ani, primarul Mangaliei l-a lăsat pe aghiotantul său, viceprimarul Dragoș Angelescu să prezideze ședințele de Consiliu Local și să își asume deciziile controversate prevăzute în proiectele de hotărâri.

Sursa foto: Facebook/Radu Cristian

Îți recomandăm și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza