15 C
Constanța
joi, martie 4, 2021
Acasă Actualitate Cum justifică Prefectura absența din "lista zonelor roșii” a parcului în care...

Cum justifică Prefectura absența din „lista zonelor roșii” a parcului în care își are sediul

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

Instituția Prefectului Județul Constanța a publicat miercuri lista completă a locurilor din municipiu unde nu este permis accesul fără purtarea măștii, inclusiv toate parcurile din oraș, cu excepția unuia – Parcul Arheologic.

Întâmplarea face că exact în parcul cu pricina este situată și clădirea în care au sediul cele trei instituții cu atribuții administrative ale orașului – Primăria, Consiliul Județean și Instituția Prefectului.

Tot ca o coincidență, Parcul Arheologic este în această perioadă cel mai efervescent centru de găzduire al evenimentelor culturale în aer liber, speculate politic intens de cei din vârful instituțiilor amintite.

A fost o eroare de redactare”

“Dobrogea Live” a solicitat Prefecturii un punct de vedere referitor la absența  Parcului Arheologic din lista zonelor “roșii”, iar raspunsul instituției a fost cel puțin pueril, raportat la importanța documentului emis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, condus de prefectul George Niculescu.

“A fost o eroare de redactare în analiza realizată de IPJ (Inspectoratul de Poliţie Judeţean n.r.) Constanța, care a stat la baza hotărârii nr.22 a CJSU. Astfel, a fost omisă introducerea Parcului Arheologic în listă”, se arată în răspunsul instituției.

Afirmația este cu atât mai gravă cu cât motivul invocat ar indica faptul că Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța emite și publică hotărâri esențiale pentru sănătatea publică fără o analiză prealabilă acurată.

“În orice caz, un obiectiv precum Parcul Arheologic se mai poate încadra la articolul 1.1 din H21 a CJSU, care face referire la aglomerări. Pentru a elimina orice confuzie, inclusiv în Parcul Arheologic este obligatorie purtarea măştii de protecție”, continuă răspunsul Prefecturii, bagatelizând însemnătatea “erorii”.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a publicat, miercuri, lista completă cu zonele din Constanța și Mamaia unde purtarea măștii în intervalul orar 18.00 – 24.00 este obligatorie începând cu 1 august.

În lista menționată sunt incluse toate zonele de promenadă, perimetrele aglomerate și parcurile din oraș, mai puțin Parcul Arheologic.

Citește și: Lista completă cu zonele din Constanța și Mamaia unde nu ai voie fără mască

Cele mai populare

Cristina Rizea, de la tribuna Parlamentului: PSD a condus Constanța 20 de ani. Ni se spunea „Republica Mazăre”

Deputatul USR PLUS, Cristina Rizea, a susținut de la tribuna Parlamentului o declarație politică referitoare la amendamentele depuse la Legea bugetului de către Partidul...

Ornamentele distruse ale Acvariului, realizate de Gheorghe Firică, vor fi restaurate de studenții de la Arte Plastice

O parte dintre ornamentele cu pești de pe fațada clădirii Acvariului din Constanța, realizate de pictorul Gheorghe Firică, vor fi restaurate după ce acestea...

Cristina Rizea, deputat USR PLUS: În sfârșit România are un buget în care prioritare sunt investițiile, nu pomenile electorale

Marți seară, în Parlamentul României a fost votată Legea bugetului pe anul 2021, după două zile pline de dezbateri în plen. „Pentru prima oară...

Remus Negoi: Am cerut instituțiilor de Mediu să ia măsuri pentru oprirea defrișării pădurii Comorova

Senatorul constănțean Remus Negoi a solicitat autorităților locale, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi Gărzii Naţionale de Mediu să ia măsuri pentru oprirea defrișării...

Recent Comments