13.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăTurismCum a fost sezonul 2020 pe litoralul românesc. Neptun, stațiunea care renaște

Cum a fost sezonul 2020 pe litoralul românesc. Neptun, stațiunea care renaște

Potrivit bilanțului făcut la finalul sezonului estival de Litoralulromanesc.ro, în această vară un sejur la Marea Neagră a costat, în medie, 471 de euro, valoare similară cu cea de anul trecut.

Studiul a fost realizat pe un număr de 160.000 de persoane, practic toți turiștii care au ajuns la mare în acest sezon prin intermediul Litoralulromanesc.ro. Aceștia, cu 20% mai puțini în comparație cu anul trecut, au rezervat vacanțe în valoare de 25 de milioane de euro. Durata medie a sejurului în acest an a fost 5,3 zile în acest an, față de 5,1 zile anul trecut.

Cei mai mulți turiști au venit din Bucuresti (38,11%), pe locurile următoare situându-se județele Timis (5,24% din numărul total de turiști), Iași (5,11%), Prahova (4,52%) Cluj (4,42%), Brașov (4,32%), Argeș (2,9%), Bacău (2,18%), Galați (2,06%) și Dâmbovița (1,88%).

„Este interesant faptul că, anul acesta, pe locul 16 găsim Constanța ca fiind județul din care turiștii au făcut rezervări. Există două explicații: în primul rând, unii turiști au făcut rezervări last minute (direct din destinație) și, poate, din cauza pandemiei, un număr mic de constănțeni, care n-au mai plecat în vacanțe externe, au ales să-și petreacă câteva zile în hotelurile românești de la Marea Neagră”, a menționat Ionuț Nedea, director general Litoralulromanesc.ro

Cea mai căutată stațiune de pe litoral a fost Mamaia, urmată de Eforie Nord, Jupiter, Neptun, Saturn, Venus, Costinești și Eforie Sud.

„Cu 15 ani în urmă, când am început să vindem vacanțe la mare, Neptunul era cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc, ca un efect al faptului că, înainte de 1989, fusese destinația favorită de la mare a cuplului Ceaușescu și era foarte îngrijită pe atunci. Ulterior, a coborât la coada clasamentului, motivul fiind lipsa investițiilor care a dus la degradarea stațiunii și, implicit, i-a determinat pe turiști să evite Neptun. Dar, după ce în ultimii ani s-a investit în mai multe hoteluri, constatăm o urcare în clasament a acestei stațiuni”, a mai spus Ionuț Nedea.

Cele mai populare

Recent Comments