Corina Martin a amenajat Consulatul Onorific al Kazakhstanului în sediul de termopan al agenției sale de turism

Femeia de afaceri constănțeană Corina Martin, desemnată recent consul onorific al Republicii Kazakhstan la Constanța, a amplasat sediul Consulatului chiar în incinta agenției sale de turism amenajată într-o structură de termopan, situată la piciorul telegondolei de la intrarea în Mamaia.

Mai exact, sediul Consulatului constă în amplasarea pe unul dintre pereții agenției stema Kazakhstanului, încadrată de steagurile celor două țări.

Restul încăperii este amenajat specific unei agenții de turism, cu plainte și bannere cu oferte către destinațiile vândute de femeia de afaceri.

Consulatul Onorific al Republicii Kazakhstan la Constanta 1
Corina Martin a amenajat Consulatul Onorific al Kazakhstanului în sediul de termopan al agenției sale de turism 4

În acest sediu se presupune că proaspătul consul va “reprezenta interesele României în mediile politice, economice şi culturale, și promova obiectivele României în plan politic şi economic la nivelul guvernelor locale, liderilor politici, etc.”, așa cum sunt prezentate atribuțiile consulilor onorifici de către site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Am întrebat-o pe Corina Martin dacă nu crede că sediul Consulatulatului Onorific al Kazakhstanului la Constanța este sub demnitatea titlului deținut.

“În toată lumea consulatelor onorifice sunt în sediile persoanelor care sunt consuli onorifici”, ne-a transmis femeia de afaceri.

Consulatul Onorific al Republicii Kazakhstan la Constanta 1
sursa foto: Facebook/Consulatul Onorific al Republicii Kazakhstan la Constanta

Printre altele, Corina Martin este cunoscută și pentru candidatura sa la funcția de primar al Constanței în 2020, însă nu a reușit să treacă pragul electoral.

Consulatul Onorific al Republicii Kazakhstan la Constanta 3
Corina Martin a amenajat Consulatul Onorific al Kazakhstanului în sediul de termopan al agenției sale de turism 5

Conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe persoanele propuse pentru a fi consului onorifici “trebuie să deţină poziţii importante în ţările respective – oamenii politici reputaţi, personalităţi remarcabile în domeniile economic, financiar, bancar, cultural, ştiinţific, avocaţi de renume, cu independenţă financiară şi comportament adecvat funcţiei încredinţate, apropiaţi de România”.

Consulatul Onorific al Republicii Kazakhstan la Constanta acoperă și județele Tulcea, Ialomita, Calarasi, Giurgiu și Teleorman.

Urmărește-ne pe:

Doneaza