10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăCulturăConstanța nu mai preia anul acesta mandatul "Capitala Tineretului din România"

Constanța nu mai preia anul acesta mandatul „Capitala Tineretului din România”

Mandatul Constanței pentru purtarea titlului de „Capitala Tineretului din România” a fost amânat pentru intervalul 2 mai 2021 – 1 mai 2022.

Inițial, orașul de la malul mării ar fi trebuit să preia titlul de la Iași în primăvara acestui an, însă problemele cauzate de pandemie au determinat coordonatorii programului să amâne cu un an intrarea în drepturi a Constanței.

„Această reorganizare a fost decisă de comun acord de către Guvernanța programului Capitala Tineretului din România și organizatorii locali, respectiv Primăria Municipiului Constanța și Federatia Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanta. Partenerii implicați consideră că programul poate fi organizat chiar cu prelungirea stării de alertă și a situației generale cauzate de pandemia COVID-19”, au anunțat Guvernanța programului.

Constanța a câștigat în octombrie 2019 preluarea titlului „Capitala Tineretului din România” pentru perioada 2020-2021 cu proiectul #ComeToSEAus.

Pentru derularea proiectelor din cadrul programului, orașul are alocat un buget de peste 2.640.000 de lei.

Despre program

Lansat în 2016, „Capitala Tineretului din România” este un program-cadru implementat cu sprijinul Uniunii Europene, care funcționează pe principii similare cu cele ale „Capitalei Europene a Tineretului”.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de „Capitala Tineretului din România” și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.

Primul oraș din România care a obținut mandatul programului de tineret, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, a fost Timișoara, care a deținut mandatul în 2016 – 2017.

Ulterior, titlul a fost purat pe rând de Bacău, Baia Mare și Iași, oraș care îl deține în continuare.

Cele mai populare

Recent Comments