12.4 C
Constanța
luni, septembrie 20, 2021
AcasăActualitateConsilierii USR PLUS organizează o întâlnire pe tema noului regulament de acces...

Consilierii USR PLUS organizează o întâlnire pe tema noului regulament de acces în Peninsulă

Consilierii municipali USR PLUS Constanța vor merge sâmbătă dimineață în centrul vechi pentru a afla opiniile locuitorilor zonei referitoare la noul regulament de acces în Peninsulă, se arată într-un anunț al organizației.

Dezbaterea este programată pentru ora ora 10:00 și sunt invitați toți cei care doresc să-și expună părerea despre noile rigori care ar putea intra în vigoare în perioada următoare.

“Regulamentul de acces în Peninsulă va avea impact asupra întregului oraș, fiind o zonă emblematică pentru Constanța, dar cei mai afectați vor fi locuitorii și agenții economici din zonă. Consilierii USR PLUS vin în Peninsulă să discute cu dumneavoastră deoarece acest regulament se află acum în perioada de consultare publică, urmând a fi votat apoi în Consiliul Local, după ce parcurge toate etapele birocratice.

Vă invităm sâmbătă 24.07.2021, ora 10:00, în piațeta publică de pe strada Nicolae Titulescu, în zona Monumentului Istoric – Casa „Albert Theiler” (în spatele blocului din Piața Ovidiu nr. 11) să ne spuneți părerea dumneavoastră despre propunerile din regulament”, se arată în anunțul consilierilor.

Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică noul regulament de acces în Zona Peninsulară, care prevede permiterea accesului în centrul vechi doar vehiculelor rezidenților și mașinilor care deservesc activități economice sau acoperă un regim special de intervenții și servicii.

Un regulament similar a fost activ pentru scurt timp în urmă cu trei ani, când a fost suspendat în instanță încât documentul nu era însoțit de un studiu de impact. Noul proiect vine cu studiu de impact, însă și cu restricții mai dure privind condițiile de acces.

Dacă proiectul va trece de Consiliul Local, Primăria va emite legitimații de acces rezidenților persoane fizice și juridice și va permite intrarea mașinilor instituțiilor publice și celor care desfășoară activități și servicii precum aprovizionare, amenajări, utilități publice, catering și curierat.

Sursa foto: Rafael Cucu

Vezi care sunt propunerile noului regulament – PROIECT: Accesul auto în Peninsulă ar putea fi restricționat. Parcarea, numai în locurile indicate

Cele mai populare

Recent Comments