Consilierii locali USR Constanța propun transport public electric în Peninsulă

Consilierii municipali USR Constanța propun administrației locale analizarea posibilității introducerii transportului public electric în zona peninsulară, în contextul în care în această perioadă se pregătește aprobarea noului Regulament de acces auto în centrul vechi al orașului.

Astfel, consilierul local Cristiana Popescu, mebru în comisia tehnică de urbanism a Primăriei, propune mai multe variante de trasee.

transport electric peninsula 2
Consilierii locali USR Constanța propun transport public electric în Peninsulă 5

“Aprobarea noului Regulament de acces auto în Peninsulă stă să ne bată la ușa, dar încă nu ni s-au clarificat o serie de aspecte importante, ce sunt necesare înainte de a discuta conținutul acestui regulament.

Îi invit pe domnul primar, pe doamna administrator public, partenerii de coaliție, locuitorii Peninsulei și pe constănțeni să discutăm despre posibilitatea introducerii transportului public electric în zona peninsulară.

transport electric peninsula 3
Consilierii locali USR Constanța propun transport public electric în Peninsulă 6

Adoptarea în forță a unui regulament ce restricționează accesul auto în cea mai importantă zonă turistică din oraș, fără o planificare strategică în spate nu reprezintă o soluție viabilă. Avem nevoie de soluții alternative de transport, dacă accesul cu mașina personală nu va mai fi liber pentru locuitori, constănțeni și turisti.

Prin urmare, vă invit să îmi spuneți părerea dumneavoastră despre variantele de traseu propuse sau să îmi transmiteți alte sugestii și propuneri în acest sens, aici sau pe adresa de email cristianapopescu84@gmail.com

transport electric peninsula 4
Consilierii locali USR Constanța propun transport public electric în Peninsulă 7

Propunerea este ca pe acest viitor traseu transportul să se realizeze cu autobuze electrice de mici dimensiuni (8 metri) urmând a se studia în amănunt posibilitatea de conectare în afara Peninsulei cu Hub-urile existente de către specialiști în mobilitate urbană.

transport electric peninsula 5
Consilierii locali USR Constanța propun transport public electric în Peninsulă 8

În același timp, îl rog pe domnul primar să facă public planul asumat cu numar de locuri de parcare și termenele exacte pentru rezolvarea necesarului stabilit prin propunerea de regulament pentru locurile de parcare în zona Peninsulară, atât pentru rezidenți cât și pentru celelalte tipuri de permise de acces propuse prin regulament”, a scris Cristiana Popescu.

Citește și: PROIECT: Accesul auto în Peninsulă ar putea fi restricționat. Parcarea, numai în locurile indicate

Urmărește-ne pe:

Doneaza