Clubul Sportiv Municipal (CSM) Constanța și-a lansat oficial identitatea

Marți, 23 August 2022, într-un eveniment organizat la Constanța, Clubul Sportiv Municipal Constanța și-a prezentat oficial identitatea și strategia pentru acest nou început al sportului constănțean.

Alături de sportivii legitimați ai CSM Constanța, personalități marcante ale sportului și reprezentanți ai autorităților au răspuns invitației de a lua parte la dezvăluirea identiății și prezentarea strategiei.

Din partea autorităților au fost prezenți Ministrul Sportului, Eduard Novak, Primarul Municipiului Constanța Vergil Chițac, Viceprimarul Municipiului Constanța Ionuț Rusu, Directorul CSM Constanța Andrei Talpeș dar și personalități marcante ale sportului din România precum Gheorghe Hagi, Ilie Floroiu sau Elena Frîncu.

Gheorghe Hagi și ministrul Novak la lansarea CSM Constanța foto CSM Constanța
Gheorghe Hagi și ministrul Novak la lansarea CSM Constanța foto CSM Constanța

Organizarea disciplinelor sportive sub umbrela unui singur Club Sportiv Municipal a fost salutată de către Ministrul Sportului, Eduard Novak. „Mă bucur foarte mult să mă aflu aici, la un moment atât de special pentru sportul românesc și pentru sportul constănțean! Lansarea Clubului Sportiv Municipal Constanța în competițiile oficiale este foarte importantă atât pentru comunitate cât și pentru sportivi. Constanța era unul dintre puținele orașe importante ale țării fără un astfel de obiectiv”, a spus ministrul.

S-au abordat diferite subiecte, iar unul dintre acestea a fost și infrastructura de care Constanța are nevoie și pe care își dorește să o dezvolte.

Orașul Constanța a dat sportului românesc olimpici și glorii în multiple ramuri sportive, de la fotbal la tenis, de la handbal la gimnastică. Numele marilor noștri sportivi care au făcut carieră uriașă în lume ne vin pe buze fără efort. Cu proiecte mari de infrastructură, precum CSM, Sala Polivalentă și noul stadion, Constanța revine acolo unde îi era dintotdeauna locul – în elita sportivă națională. Vă așteptăm cu drag să reveniți la Constanța pentru finale de mari competiții, pentru a însoți și veghea creșterea în performanță a sportivilor noștri, pentru a trăi împreună cu noi bucuria de neegalat și de nedescris a victoriilor favoriților noștri”, a arătat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Simbolul CSM Constanta
Simbolul CSM Constanta

Viceprimarul Municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a declarat că proiectul CSM Constanța este unul dintre cele mai importante proiecte sociale din ultimii 30 de ani ale Constanței care are nevoie de sprijinul tuturor celor implicați în sport cât și suportul comunității locale.

Directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș a arătat că orașul Constanța avea nevoie de un astfel de proiect solid, organizat și coerent, punctând faptul că obiectivele CSM-ului vor fi pritnre altele atragerea tinerilor către sport, crearea unui climat cât mai bun pentru sportivi și performanță dar și implicarea cu sprijinul autorităților în investițiile din infrastructură.

CSM Constanța a debutat oficial în noul sezon de handbal masculin, gimnastic sau tenis de masă, urmând ca și celelalte discipline sportive să-și facă debutul în noul sezon.

În cadrul evenimentului de lansare a identității clubului, au fost prezentate și o parte dintre echipamentele cu care sportivii vor reprezenta CSM Constanța cât și identitatea vizuală, din simbolistica identițății făcând parte marea, Farul Genovez, sau soarele sub formă de minge. De altfel, culorile reprezentative ale CSM-ului vor fi alb, albastru și auriu.

Urmărește-ne pe:

Doneaza