Chițac vrea să caseze și să vândă vapoarele montate de Mazăre la intrările în oraș și la Gară

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

Primarul Vergil Chițac a inițiat un proiect de hotărâre care prevede casarea și vânzarea celor cinci vapoare montate de municipalitate în 2003 la intrările în Constanța, respectiv în fața gării.

Potrivit referatului semnat de edil, Primăria a constatat degradarea cu peste 50% a vedetelor militare, iar eventualele reparații nu ar justifica costurile ridicate.

„Scoaterea din funcțiune, casarea și valorificarea se va face conform prevederilor legale în vigoare. Se constată încetarea uzului sau interesului public local prin prisma faptului că bunurile mobile identificate ca vedete maritime sunt în stare de degradare avansată, de peste 50%, fiind necesară casarea acestora, lucrările de remediere a acestora implicând costuri foarte mari”, se arată în proiectul Primăriei.

Extras proiect de hotărâre de Consiliu Local

Proiectul de hotărâre va fi supus votului Consiliului Local în ședința de joi, însă este de așteptat ca acesta să treacă, dacă ne raportăm la avizul pozitiv dat în unanimitate în comisia de specialitate nr. 5, formată din șapte membri PNL, USR și PSD.

Cele cinci vedete militare, care au aparținut Poliției de Frontieră, au fost transferate gratuit în 2003 Primăriei Constanța, prin hotărâre de guvern.

Navele, construite între anii 1972 și 1986, au fost amplasate de primarul de atunci, Radu Mazăre, la intrările în Constanța dinspre Ovidiu, Mamaia, Agigea și Valu lui Traian, iar una dintre ele este montată în fața Gării.

În 2015, vapoarele au fost recondiționate în cadrul unui program de creație artistică.

Sursa foto: Culorile Românei

Urmărește-ne pe:

Doneaza