Centre de vaccinare paralele în județul Constanța. Existența lor a fost ascunsă publicului

Publicarea de către Ministerul Sănătății a datelor cu privire la vaccinarea populației în primele zile a lunii martie scoate la iveală existența unor centre de vaccinare în județul Constanța despre care populația nu a fost informată.

În județul Constanța existau oficial, la începutul lunii martie, centre de vaccinare anti COVID-19 la pavilionul Expozițional din municipiul Constanța, la Spitalul din Medgidia, Sanatoriul Balnear din Mangalia, Spitalul orășenesc din Hârșova, Centrul Socio-Educativ din Cumpăna, Eforie Nord, Năvodari, Centrul Cultural Elena Roizein din orașul Ovidiu și Grădinița din localitatea Mihail Kogălniceanu.

Doar că, listele cu centrele de vaccinare din țară, publicate de Ministerul Sănătății, arată că în Constanța mai există cel puțin patru centre de vaccinare despre care DSP Constanța sau Prefectura Constanța nu au spus niciodată nimic. Prefectul Județului nu știe de ce aceste centre de vaccinare nu au fost făcute publice, dar susține că personalul care se vaccinează aici nu este unul „preferențial”.

Vaccinare paralelă în Constanța

În aceste centre ținute la secret se vaccinează categoria II-b de populație: personal-cheie din instituțiile statului, respectiv Parlament, Curtea Constituțională, Administrația Prezidențială, Guvern, Consiliul Economic și Social, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, Banca Națională a României, ministere și instituții subordonate acestora.

Tot aici se vaccinează și personalul în activitate din cadrul instituțiilor din sistemul național de apărare națională, ordine publică, securitate națională și al autorității judecătorești, executorii judecătorești, interpreții și traducătorii autorizați de Ministerul Justiției, avocații înscriși în tabloul avocaților întocmit potrivit Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare, membrii Uniunii Naționale a Notarilor Publici, precum și membrii din România în Parlamentul European.

Unul dintre centrele ținute ascunse de ochii populației este la Centrul Militar Județean (CMJ) Constanța unde, de exemplu, pe 2 martie s-au realizat 60 de vaccinări, pe 3 martie 60 de vaccinări , pe 4 martie 60 de vaccinări.

La Centrul 2 – ŞCOALA DE APLICAŢIE A FORŢELOR NAVALE „VICEAMIRAL CONSTANTIN BĂLESCU” Mangalia, pe 2 martie s-au efectuat 40 de vaccinări, pe 3 martie s-au realizat 60 de vaccinări, 30 vaccinări pe 4 martie și 39 de vaccinări pe 5 martie.

La Centrul 2-ACADEMIA NAVALĂ  „MIRCEA CEL BĂTRÂN s-au efectuat 20 de vaccinări pe 1 martie, pe 2 martie 70 de vaccinări, pe 3 martie 60 de vaccinări, pe 4 martie 70 de vaccinări.

Și la Centrul 2-SPITALUL MILITAR DE URGENȚĂ DR. ALEXANDRU GAFENCU Constanța s-au efectuat pe 3 martie 12 vaccinări, 9 vaccinări pe 4 martie, 12 vaccinări pe 5 martie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost criticat de alți colegi din Guvern după ce a făcut publice aceste liste care au demostrat că în România există centre paralele de vaccinare a unor anumite categorii de oameni.

Urmărește-ne pe:

Doneaza