Cristina Rizea (USR PLUS): De ce ne e frică de transparență? Gestul lui Vlad Voiculescu este perfect normal

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a publicat situația vaccinării în România în primele zile din luna martie. Doar că, pe aceste liste se regăsesc centre de vaccinare despre care nu se știa, centre în care doar anumite persoane se pot vaccina.

În consecință, Vlad Voiculescu a fost criticat de alți colegi de Guvern și i s-a retras (Ministerului Sănătății) dreptul a a posta informații pe platforma guvernamentală dedicată COVID-19.

De ce ne e frică de transparență? Gestul făcut de Vlad Voiculescu e perfect normal. Ministrul Sănătății a dat dovadă de transparență și a publicat datele reale despre dozele de vaccin administrate în România de la începutul campaniei de vaccinare. Sau cel puțin, ar trebui să fie un gest normal într-o țară civilizată”, scrie deputata Cristina Rizea, de la USR PLUS.

Citește și: Cristina Rizea, de la tribuna Parlamentului: PSD a condus Constanța 20 de ani. Ni se spunea „Republica Mazăre”

Rizea arată faptul că este ironic cum anumite instituții ale statului „au sărit în sus” la publicarea acestor informații „de parcă nu faptul că au fost vaccinate persoane peste rând, este cel mai grav, ci faptul de a fi prinși cu fofârlica.

„Că s-au vaccinat oameni care nu erau prioritari în etapa a doua, asta e, bine că s-au vaccinat. Orice vaccin administrat scade riscul de Covid-19. Dacă pentru vaccinarea lor, au fost dați la o parte sau reprogramați, oameni care aveau prioritate în etapa a doua, asta e o altă discuție și aici ar trebui să lăsăm organele abilitate să-și dea cu părerea”, mai spune deputata.

Cristina Rizea reamintește că este vorba despre ideea de transparență, pentru că doar așa se naște încrederea. „Asta am promis în campania electorală și asta livrăm. Fără compromisuri, fără excepții. Vlad e un exemplu. Întâmplător, după publicarea datelor de către Ministerul Sănătății, o eroare de sistem a blocat accesul acestuia la platforma data.gov.ro, timp de două zile.”

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza