Cazul jurnalistei agresate de Vergil Chițac. Reacție: „Este cazul ca primarul să facă un pas în spate!”

Emilia Mihăilă, jurnalist Radio Sky Constanța spune că luni, 27 martie, când se afla în Primăria Constanța a fost agresată de edilul Vergil Chițac în momentul în care i-a solicitat o declarație referitoare la demisia Feliciei Ovanesian – city managerul orașului.

Nu putem decât condamna ferm orice fel de agresiune (fizică sau verbală) la adresa unei persoane. Cu atât mai grav este ceea ce s-a petrecut astăzi la Primăria Constanța, unde o jurnalistă a fost agresată de primarul Vergil Chițac, care dovedește astfel că nu-și mai poate stăpâni nervii în fața presei”, spune deputatul Bogdan Bola.

El crede că informarea opiniei publice s-a transformat în agresiune, iar acest lucru consideră că trebuie să facă obiectul unei cercetări penale.

„Ușor ușor, transparența decizională se transformă în legea pumnului în gură…Sper doar ca doamna Mihăilă să treacă repede peste acest eveniment, iar primarul Vergil Chițac să facă firescul pas în spate”, adaugă deputatul Forța Dreptei, Bogdan Bola.

Primarul Constanței, acuzat de agresiune

Emilia Mihăilă, jurnalist Radio Sky Constanța spune că luni, 27 martie, când se afla în Primăria Constanța a fost agresată de edilul Vergil Chițac

„Am încercat să obțin un punct de vedere de la primarul Chițac privind demisia city managerului, Felicia Ovanesian, iar acesta a tras ușa, m-a împins și mi-a prins mâna la ușă. Acesta mi-a reproșat că nu am nici un drept să intru în Primăria Constanta, când vreau eu, deși mă aflam prezenta la o conferință de presă”, spune jurnalista pe contul său de Facebook

Ea a declarat pentru adevărul că s-a prezentat la Medicină Legală și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța deoarece avea dureri la mâna. Emilia Mihăilă spune că va depune o plângere penală pe numele primarului.

Reacția lui Vergil Chițac

Afirmațiile doamnei Emilia Mihăilă, potrivit cărora aș fi agresat-o astăzi, nu se susțin. Doamna a intrat în instituția noastră prin ușa interioară (de uz intern), utilizată de către angajații Primăriei în relația cu celelalte instituții care își desfășoară activitatea în același imobil (Consiliul Județean și Prefectura) și a avut în permanență un comportament agresiv.

La intrarea mea în sediul instituției, venind dinspre Consiliul Județean spre primărie, am deschis și închis după mine ușa de acces, nesesizând producerea vreunui incident. Dealtfel, nici doamna Emilia Mihăilă nu a acuzat, la momentul respectiv, producerea incidentului de care a menționat ulterior în spațiul public. Aceste afirmații, potrivit cărora aș fi agresat-o, nu corespund realității și sunt calomnioase, înscriindu-se totodată în nota agresivă manifestată de doamna Emilia Mihăilă, spune Vergil Chițac.

Urmărește-ne pe:

Doneaza