Bogdan Bola: PNL și PSD au mințit profesorii. Salariile nu vor crește, iar sindicatele tac

PNL și PSD au mințit cu nerușinare pe tema creșterilor salariale în domeniul preuniversitar, amăgind profesorii cu promisiuni despre creșteri „de 50% din diferența stabilită între salariul de bază aflat în plată și salariul de bază stabilit prin grila de salarizare în vigoare la 1 ianuarie 2024”, promisiune scrisă în OUG 57/2023”, susține Bogdan Bola, deputat Forța Dreptei.

Doar că, în realitate, Guvernul nu a elaborat încă noua lege a salarizării, așa că OUG 57/2023 nu are nicio valoare. „În concluzie, profesorii au fost mințiți, iar sindicatele din învățământ se fac că nu observă. Oare de ce?”, se întreabă parlamentarul.

În urma protestelor din luna iunie 2023, profesorilor li s-au promis aceste creșteri salariale substanțiale doar ca să tacă și să renunțe la grevă. Acum, profesorii vor primi doar cât va vrea Ciolacu, cel mai probabil 13% de la 1 ianuarie 2024 şi 7% din septembrie. O creștere cu 13% nu acoperă nici măcar inflația din ultimii ani, adaugă Bogdan Bola.

Alături de un alt deputat Forța Dreptei – Alexandru Kocsis – Bola a depus o inițiativă legislativă care prevedea creşterea salariilor profesorilor, prin modificarea legii salarizării existente, la nivelul promis ȋn trecut de ministrul Sorin Cȋmpeanu şi de Ligia Deca. „Aceeași lideri de sindicat din Învățământ s-au OPUS, în Consiliul Economic și Social, inițiativei propuse de noi: salariul minim ȋn Învățământ pentru personalul de predare, pentru profesorul debutant, să fie egal cu salariul mediu brut pe economie. Adică exact ca în cazul Legii 154/2021, milităm să se dea oamenilor drepturile care le-au fost promise PRIN LEGE. Inițiativa noastră urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților, cameră decizională…cândva.”

Și, bomboana pe coliva Educației o pune același Guvern Ciolacu prin tăierea finanțării de 15% din bugetul statului a acestui domeniu. Este clar că PNL – PSD nu vor să investească în învățământ deoarece un om educat nu va tolera astfel de politicieni la guvernare, nu va fi ușor de mințit, nu va accepta pomeni electorale și nu va vota cu stomacul!

Din păcate, ceea ce era marcă înregistrată PSD – subfinanțarea Educației – a devenit și stindard al PNL, în frunte cu omul care, vezi Doamne, a lansat programul „România Educată”, program soldat cu o Românie Eșuată. În tot acest timp, același Guvern a găsit banii necesari pentru majorarea cu 5% a indemnizațiilor pentru demnitari! Mizerabili!”, concluzionează Bogdan Bola.

Urmărește-ne pe:

Doneaza