PoliticăBogdan Bola, deputat: Rectificarea bugetară din august, ultima șansă pentru aplicarea Legii...

Bogdan Bola, deputat: Rectificarea bugetară din august, ultima șansă pentru aplicarea Legii 154/2021

„Acum este ultima șansă pentru aplicarea Legii 154/2021 pe anul acesta! Haideți să nu-i lăsăm pe cei din PSD – PNL să o uite de tot, să nu-i lăsăm să trădeze România de tot prin sfidarea Parlamentului”, spune deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei).

El arată că, în timp ce beneficiarilor Legii 154, Ciolacu & Ciucă le spun că nu sunt bani, guvernul lor aruncă cu sute de milioane de lei în stânga și dreapta pe investiții electorale ce ridică mari semne de întrebare. Dă și un exemplu: 400 de milioane de lei pentru construcția unui stadion la Slatina, oraș care se poate lăuda cu o echipă de fotbal de liga a II-a.

De aceea, fac un apel către toți constănțenii și toți beneficiarii Legii 154/2021 din țară: trageți-i de mânecă pe aleșii voștri (primari proaspăt votați de voi, consilieri locali, președinți de consilii județene, consilieri județeni, parlamentari) să pună presiune pe Ciucă și Ciolacu, să pună presiune pe guvernul condus de ei pentru a lua în calcul sumele necesare aplicării Legii 154/2021 la rectificarea bugetară din luna august. Dacă legea nu se va aplica acum, după recentele alegeri, lucrurile se vor complica și mai mult.

Bogdan Bola mai spune că PSD și PNL, partide votate masiv la locale, își încalcă promisiunile, sfidează legile, conduc țara așa cum vor. Iar Legea 154/2021 (prin care și copiii persoanelor persecutate pe motive etnice beneficiază de anumite drepturi) este cel mai elocvent exemplu de sfidare a Parlamentului României, de bătaie de joc la adresa unei categorii de persoane și de cinism, deoarece așteaptă ca beneficiarii legii să moară, în loc să le plătească cele câteva sute de lei lunar.

Mai mult, nici măcar inițiatorul acestei legi, Alfred Simonis, nu mai e interesat de ea. A candidat la șefia Consiliului Județean Timiș și a câștigat. Mă întreb dacă în campania electorală a scos un cuvânt despre această lege, despre bătaia de joc la care sunt supuși beneficiarii ei, despre faptul că a votat împotriva aplicării a ceea ce el a inițiat și propus?

În urmă cu o aproximativ o lună, în calitate de deputat Forța Dreptei, Bogdan Bola a transmis o scrisoare deschisă Președintelui României, Guvernului, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, prin care le ceream să spună clar: se va mai aplica vreodată Legea 154/2021? Au de gând să aloce banii la această rectificare bugetară? Răspunsul lor: tăcere asurzitoare.

„De aceea, cred că rectificarea din luna august este, poate, ultima șansă ca urmașii persoanelor persecutate pe motive etnice să mai apuce să primească ceea ce legea le dă dreptul”, concluzionează Bogdan Bola.

Urmărește-ne pe:

Doneaza