Primării DobrogeneAmenințate cu amenzi, mai multe primării din Tulcea au ecologizat Lunca Dunării

Amenințate cu amenzi, mai multe primării din Tulcea au ecologizat Lunca Dunării

Garda Națională de Mediu anunță că nu a rămas pasivă în urma unor articole apărute în presă în urmă cu aproximativ două săptămâni referitoare la deșeuri abandonate pe canalele din Lunca Dunării.

La vremea aceea, Comisariatul Judeţean Tulcea al Gărzii Naţionale de Mediu a trimis imediat o echipă de comisari în zona administrativă a UAT Isaccea, Luncavița, Jijila-Gărvan, Grindu și I.C Brătianu. Întrucât aspectele semnalate în presă s-au confirmat, comisarii GNM-CJ Tulcea, au dispus măsura ecologizării zonelor respective, în termen de 15 zile, cu mențiunea că în cazul nerealizării acestor măsuri, UAT-urile în cauză vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 50.000-100.000 lei”, transmite Garda de Mediu.

După 15 zile, comisarii GNM s-au deplasat din nou la faţa locului şi au constat că reprezentanţii UAT-urilor vizate s-au conformat măsurilor dispuse şi au salubrizat zonele unde fuseseră deşeuri abandonate.

Mai mult, AFDJ Galați (Asociaţia Fluvială a Dunării de Jos) a început salubrizarea brațului Măcin al Dunării, respectiv zona Smârdan-Măcin-Carcaliu.

Bucuria comisarilor de mediu în aceste cazuri este dublă. În primul rând că terenurile au fost ecologizate şi în al doilea rând că nu a fost nevoie să aplice amenzi, prevenţia fiind unul din rolurile primordiale ale Gărzii Naţionale de Mediu”, spu reprezentanții GNM.

Urmărește-ne pe:

Doneaza