- 1.200 de companii au fost nominalizate la BVB Arena 2024, iar 15 au fost finaliste
- 3 dintre cele 15 companii finaliste au fost desemnate prin votul publicului, în timp ce celelalte 12 companii au fost selectate de către Juriul programului format din specialiști in diverse domenii de activitate
Alezzi Beach Resort este una dintre cele 15 companii cu capital 100% românesc ce au urcat pe podium în cadrul Galei BVB Arena, organizată de Bursa de Valori București în seara zilei de joi, 26 septembrie. Cele 15 companii activează în sectoare de activitate diverse și cu o însemnătate aparte pentru economie: construcții, agricultură, educație, transport, IT&C, industria alimentară si altele. Alezzi a câștigat premiul la secțiunea „construcții”.
„Este un privilegiu și o mare onoare să fim recunoscuți de o instituție de prestigiu precum Bursa de Valori București. Această distincție confirmă angajamentul nostru față de excelență și inovație în sectorul imobiliar și ne motivează să contribuim în continuare la dezvoltarea economică a comunității locale.
Le mulțumim partenerilor, echipei și clienților noștri pentru încrederea acordată, fără de care acest succes nu ar fi fost posibil”, spune Dan Perifan, CEO Alezzi Beach Resort.
Citește și: Complexul rezidențial Alezzi Odyssey din Mamaia Nord, finalizat în timp record
„Începând de astăzi (26 septembrie n.red.), 15 companii romanești cu povești incredibile intră în Arena BVB și se alătură astfel comunității solide de antreprenori și afaceri de succes pe care am construit-o în cei șapte ani de existență a programului”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB.
Programul BVB Arena 2024, cunoscut în ceilalți ani ca „Made în Romania”, a fost lansat în aprilie de Bursa de Valori București (BVB) sub această nouă identitate – ”BVB Arena” – care plasează, din punct de vedere vizual, acest program dedicat antreprenorilor români sub umbrela proiectelor BVB.
„Cele 15 companii finaliste ale acestei ediții se alătură celor peste 1.500 care deja fac parte din program și au acces la resursele financiare care pot fi puse la dispoziție de numărul tot mai mare de investitori la bursă, la informațiile valoroase oferite de work-shop-urile la care pot participa în cadrul programului și, nu în ultimul rând, la șansa de a face parte dintr-un ecosistem care se dezvoltă tot mai mult, si la performantele notabile ale pieței de capital din România”, a declarat Adrian Tănase, CEO BVB.
Citește și: 4 motive pentru care să investești într-un apartament Alezzi
În perioada următoare vor fi organizate workshopurile din cadrul Programului de mentorat la care vor putea participa companiile finaliste și semifinaliste ale ediției de anul acesta, companii nominalizate în ediția curentă sau care sunt înregistrate în platforma programului. Workshopurile reprezintă o oportunitate pentru participanți de a acumula noi cunoștințe în diverse arii de activitate împărtășite de reprezentanți ai partenerilor programului, se arată într-un comunicat al BVB.
La începutul anului viitor, poveștile companiilor finaliste, spuse chiar de către cei care au pus bazele acestora, se vor regăsi în cartea BVB Arena.
Despre BVB Arena
Proiectul a fost lansat in 2017, iar cele 6 editii au strans peste 1.200 de companii care au fost nominalizate in program si 20 de companii semifinaliste si finaliste care au folosit instrumentele puse la dispozitie de BVB. Valoarea totala a celor 37 de runde de finantare de actiuni si emisiuni de obligatiuni la BVB, derulate de cele 20 de companii, a depasit suma de 236 milioane de euro.
Programul BVB Arena este structurat in mai multe etape. Anul acesta, prima etapa s-a desfasurat in perioada 23 aprilie – 31 mai, perioada in care antreprenorii, comunitatea formata in jurul companiilor, angajatii si partenerii, dar si membrii Comitetului de Nominalizare au putut inscrie in platforma www.bvbarena.ro compania in al carei potential au crezut.
In cea de-a doua etapa, derulata in luna iunie, a avut loc selectia celor 50 de companii semifinaliste realizata de catre Comitetul de Nominalizare, urmata de perioada 8-31 iulie, in care publicul a votat compania favorita, vot in urma caruia primele 3 companii cele mai votate au intrat direct in finala. Juriul, care s-a intrunit in luna august, a selectat celelalte 12 companii finaliste. Numele celor 15 companii finaliste au fost anuntate in cadrul Galei din data de 26 septembrie.
O alta etapa a programului, care va avea loc in perioada octombrie-noiembrie 2024 este dedicata Programului de mentorat la care vor putea participa companiile finaliste si semifinaliste, companii nominalizate in editia curenta sau care se inregistreaza in platforma programului. Ultima etapa a editiei este reprezentata de redactarea cartii care contine povestile de succes ale finalistelor din acest an, carte ce va fi lansata la inceputul anului 2025.