Alexandru Nazîru, consilier local PNL, refuză să spună de unde câștigă 5.500 de lei lunar. Declarația de avere ridică semne de întrebare

Alexandru Nazîru (38 de ani) este consilier local al municipiului Constanța, ales pe listele PNL, iar începând cu anul 2021 a început să câștige bani „de la strada Soveja 68”, conform declarațiilor sale de avere depuse în anii 2022 și 2023.

Deși susține, în CV-ul postat pe site-ul Primăriei Constanța, că este o persoană educată inclusiv la școli din străinătate și chiar în domeniul juridic, Alexandru Nazîru se face că nu înțelege cum se completează corect o banală declarație de avere.

Astfel, atât în 2022, cât și în 2023, Nazîru notează la rubrica „venituri” că a câștigat suma de 66.000 de lei/an de la „strada Soveja numărul 68” pentru „servicii”. Consilierul PNL face acest lucru deși declarația de avere menționează clar că cel care o completează trebuie să scrie „sursa venitului: nume și adresă”, precum și „serviciul prestat/obiectul generator de venituri.”

Declarația de avere depusă de Nazîru în iunie 2023 sursa: Primăria Constanța

Și când vine vorba despre veniturile câștigate din activitatea de consilier local municipal, declarația de avere a lui Nazîru nu clarifică exact sursa banilor, ci indică doar o adresă: bd. Tomis nr. 51. Numai că, în acest caz, adresa corespunde cu clădirea Consiliului Local.

Citește și: Pentru ce încasează deputatul Mircea Banias (PNL) 11.500 de lei/lunar. Averea celui mai șters parlamentar constănțean

Așadar, Alexandru Nazîru a câștigat 5.500 de lei lunar de la o adresă despre care nu se știe decât că este un bloc (în care, se pare, și locuiește), iar despre ce servicii a prestat pentru acest bolc, consilierul nu spune nimic.

Dobrogea Live l-a contactat pe Alexandru Nazîru pentru un punct de vedere, iar acesta a declarat că toate datele din declarația mea sunt complete, corecte și în conformitate cu legea, pentru a asigura transparența și integritatea în exercitarea funcției mele publice”. În plus, el susține că Agenția Națională de Integritate (ANI) are responsabilitatea de a verifica exactitatea și veridicitatea informațiilor din declarația sa de avere.

Tocmai pentru a lămuri dacă o declarație de avere se poate completa în această modalitate, ascunzând sursa unui venit și serviciul concret prestat, Dobrogea Live va sesiza ANI pentru un punct de vedere referitor la declarațiile de avere depuse de Alexandru Nazîru.

Citește și: Averea fabuloasă a Feliciei Ovanesian. Cât câștigă lunar ca administrator al Constanței

Urmărește-ne pe:

Doneaza