1 Mai pe litoral. Unde te poți caza cu 113 lei/noapte

  • Hotelurile deschise în minivacanța de 1 Mai, ocupate, în medie, în proporție de 80%
  • Mamaia și Costinești, stațiunile preferate în acest an

Operatorii din turism de la Marea Neagră se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival 2022, cu peste 100 de unități de cazare gata să-și primească oaspeții în weekendul de 1 Mai, arată datele centralizate de turoperatorul Litoralulromanesc.ro, nr. 1 pe acest segment de vacanțe. Potrivit rezervărilor făcute până în acest moment, gradul de ocupare a hotelurilor care au lansat pachete speciale pentru minivacanța de 1 Mai este, în medie, de 80%, stațiunile Mamaia și Costinești urmând să fie cele mai aglomerate la finalul acestei săptămâni.

Citește și: Epava transformată în simbol. „Suntem mai tari decât standul României la New York”

Evenimentele anunțate pe litoral, precum și faptul că pretrecerile din cluburi vor fi, după doi ani de pandemie, fără restricții, explică cel mai bine preferințele turiștilor în acest an în materie de cazare pentru că localizarea hotelului a contat foarte mult în momentul rezervării. Astfel, vedem că în zona de nord a stațiunii Mamaia, polul distracției de pe litoral, hotelurile sunt aproape pline față de sudul stațiunii, unde există un grad de ocupare de aproximativ 60%. De asemenea, hotelurile din Costinești se apropie de un grad de ocupare de 90%, în contextul în care acolo se va desfășura prima ediție a Festivalului <<Beach, Please>> dedicat muzicii hip-hop & trap”, declară Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

În ceea ce privește prețurile, tarifele pornesc de la 113 lei/noapte pentru două persoane, sumă ce acoperă doar cazarea, fără masă sau alte servicii, la un hotel de 3 stele din Eforie Nord.

În altă ordine de idei, pregătirile pentru minivacanța de 1 Mai se află pe ultima sută de metri, iar operatorii din turism promit că startul sezonului estival se va da în cele mai bune condiții. Pe plaje au fost amenajate beach-baruri și s-au instalat umbrele și șezlonguri. Sezonul 2022 aduce foarte multe noutăți la capitolul “Cazare” în stațiunile românești de la Marea Neagră, de la hoteluri nou construite până la reamenajări și redecorări interioare.

Citește și: Dezastru pe litoral. 98% din șantierele de la malul mării încalcă legislația de mediu

Proprietarii și administratorii de hoteluri de pe litoralul nostru au înțeles că preferințele turiștilor și criteriile în funcție de care aleg cazarea s-au schimbat în ultimii ani. Primează calitatea serviciilor, precum și confortul, curățenia, românii fiind dispuși să plătească mai mult, dar să și primească un pachet complex. De aceea, s-au făcut investiții în crearea unor locuri de joacă pentru copii, spații de recreere, spa-uri etc. În plus, nu doar că au fost îmbunătățite condițiile de cazare în hoteluri mai vechi, preluate de noi investitori care le-au renovat, dar au apărut și unități de cazare noi”, adaugă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

De exemplu, în stațiunea Eforie Nord, anul acesta a fost inaugurat ApartHotel Amaris 3*. Tot în Eforie Nord, Hotelul Belvedere a fost renovat și reclasificat la 4 stele, Hotel Union a adăugat un corp de clădire nou, clasificat la 4 stele, care include piscină și spa center, Hotelul Bacolux Koralio a fost renovat și reclasificat la 4 stele. În stațiunea Mamaia, Hotelul Unirea a fost renovat și reclasificat la 3 stele.

Citește și: Șantierul de pe plaja Corbu rămâne în picioare. Dezvoltatorul a contestat decizia de aducere a plajei la starea inițială până la 15 aprilie

Urmărește-ne pe:

Doneaza