12.4 C
Constanța
luni, septembrie 20, 2021
AcasăMarea NeagrăVIDEO Primăria Tuzla a girat mizeria de pe plaja sălbatică. Documentul care...

VIDEO Primăria Tuzla a girat mizeria de pe plaja sălbatică. Documentul care a permis acest „dezastru”

Controalele făcute de Prefectura Constanța, Jandarmerie, Poliție, Protecția Consumatorilor, Garda de Mediu și Inspectoratul de Stat în Construcții au scos la iveală un „adevărat dezastru” pe plaja din Tuzla, spune Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorilor.

Haznale săpate lângă locuri de unde provenea apa, spații de cazare pline de mizerie, construcții insalubre și ilegale și multe altele au descoperit autoritățile în două controale efectuate la începutul lunii iulie 2020 pe plaja Tuzla.

„Au fost depistate locații insalubre, multe construcții ilegale, cu destinația de alimentație publică, haznale săpate lângă izvoarele de apa “potabila”, cazări încropite printre gunoaie și pentru toate acestea primăria oferă “CERTIFICAT DE OPORTUNITATE”, transformâdu-i pe ilegali comercianți, în oportuniști!”, spune Horia Constantinescu, șeful CJPC Constanța.

Acest certificat de oportunitate, care nu ține loc de nici un aviz sau autorizație, semnat de primarul comunei Tuzla a fost prezentat de cei care dețineau tot felul de construcții pe plaja sălbatică.

Certificatul de oportunitate emis de primăria Tuzla

După ultimul control desfășurat, pe 10 iulie, primăriei Tuzla i s-a pus în vedere să facă ordine în dezastrul de pe plajă. Astfel, administrația locală a decis să transmită tuturor deținătorilor de construcții de pe plajă o adresă prin care le cere să dezafecteze zona.

Către toți deținătorii de construcții cu activitate de cazare, cu activitate de alimentație publică, de campare în corturi și rulote, spații improvizate de construcție, case de vacanță.

Urmare a controalelor efectuate de către instituțiile abilitate ale statului în zona de plajă, faleza, zona verde de pe raza unității administrativ teritoriale Tuzla, vă somăm, conform legislației în vigoare începând de vineri, 10.07.2020 să încetați orice activitate comercială în termen de 48 de ore. Să eliberați zona astfel încât toate construcțiile sau orice fel de improvizare să fie ridicate sau demolate de către dumneavoastră, în caz contrar UAT Tuzla sub coordonarea și în deplina colaborare cou celelalte instituții ale statului va proceda începând cu data de 13.07.2020 orele 8:00 la eliberarea zonei de plajă și faleză, urmând să suportați consecințele activității de demolare și aducerea terenului în forma inițială”, se arată în adresa primăriei.

FOTO: Plaja Tuzla – captură video

Cele mai populare

Recent Comments