VIDEO Incendiu la cortul-biserică din Tomis Plus. De când funcționează parohia așa

Un incendiu a izbucnit duminică, 28 august, la biserica „Sfânta Ecaterina” din cartierul Tomis Plus (municipiul Constanța), chiar în timpul Liturghiei. ISU Constanța a precizat că acest cort improvizat, în care se slujea, nu avea nicio autorizație la incendiu.

Update: Potrivit Serviciului de Ambulanță al Județului Constanța există o victimă cu arsuri la mână, o femeie de 45 de ani.

Comunicatul ISU despre eveniment:

„Constanța: incediu la o biserică din municipiul Constanța

Arderea se manifestă generalizat și s-a extins la fațada unui imobil aflat în proximitate.

Pentru localizarea și stingerea flăcărilor, la fața locului salvatorii acționează cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 ambulanță SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată și 1 ambulanță SAJ”

Din interiorul lăcașului de cult, pompierii au scos 11 butelii.

Oamenii spun că acea construcție nu avea autorizație și se așteptau oricând la o asemenea tragedie.

Sursa dobrogealive.ro

Potrivit paginii de Facebook a parohiei, „data oficiala de infiintare a noii parohii este 01 martie 2009, lucrarile de înaltare a bisericii incepand în acelasi an. Momentan slujbele se desfășoară într-un cort amenajat și întreținut cu sprijinul credincioșilor”.

Imagini de la incendiu. Sursa dobrogealive.ro

Istoricul parohiei

„Din dorinta credinciosilor cartierului, care nu aveau în apropiere un lacas de închinare, Pr. Liviu Ghengeaua a început aceasta misiune în anul 2009, obtinând binecuvântarea pentru înfiintarea unei noi parohii în aceasta zona de la I.P.S. Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

241165984 1284481205314683 9157017693560814567 n
VIDEO Incendiu la cortul-biserică din Tomis Plus. De când funcționează parohia așa 10

Demersurile pentru obtinerea si achitarea integrala a unui teren pentru viitoarea biserica au fost numeroase, dar, într-un final, au fost încununate de succes. Dumnezeu a ascultat rugile fierbinti ale Pr. Liviu Ghengeaua si ale credinciosilor, si locul viitorului sfânt lacas a fost stabilit pe strada Brest, exact in spatele cartierului Boreal.

Data oficiala de infiintare a noii parohii este 01 martie 2009, lucrarile de înaltare a bisericii incepand în acelasi an. Momentan slujbele se desfasoara intr-un cort amenajat si intretinut cu sprijinul credinciosilor. In paralel, cu ajutorul lui Dumnezeu, sub acoperamantul Maicii Domnului si prin mujlocirea Sfintei Ecaterina se desfasoara lucrarile de constructie a bisericii mari.

In anul 2012, „în ziua celui ce face tuturor daruri, atât pentru copii, cât si pentru pruncii cei duhovnicesti, Sf. Ierarh Nicolae”, în biserica „Sf. Mare Mucenita Ecaterina” a poposit, într-un mod cu totul si cu totul minunat, Icoana Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Hodighitria – Îndrumatoarea.

Nadajduim ca cea care singura a venit în mijlocul nostru, sa ne îndrume si sa ne povatuiasca, tot Ea va mijloci la Tronul Sfintei Treimi, întru tot laudate, pentru binele si mântuirea noastra”

Urmărește-ne pe:

Doneaza