0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăActualitateSpitale noi. Constănțenii sunt sceptici că acestea se vor construi vreodată

Spitale noi. Constănțenii sunt sceptici că acestea se vor construi vreodată

„Veste bună pentru constănțeni”, cam așa își încep politicienii de aici mesajele din aceste zile în care prezintă machetele a două spitale ce ar putea să se construiască în municipiul Constanța. Unul pică în sarcina Primăriei, altul în cea a Consiliului Județean.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi finanțat proiectul “Construire corp nou – departament sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa. Noua investiție în structura de sănătate județeană va beneficia de un număr total de 365 paturi din care, pentru spitalizare continuă – 247 paturi, pentru spitalizare de zi – 79 paturi, pentru ATI – 39 paturi ,două blocuri de operații, Bloc 1 – Obstetrică/Ginecologie – 5 săli, Bloc 2 – Chirurgie pediatrică – 4 săli și de două unități primiri urgențe, UPU Pediatrie, UPU Obstetrică/Ginecologie.

Și Primăria Constanța a anunțat că orașul va avea un spital de cardiologie și oncologie. „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” va fi construită tot cu bani din PNRR. Noul spital va avea cȃte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) şi spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi). 

Cum era de așteptat, politicienii liberali prezintă cele două finanțări aprobate ca „obiective atinse”. „Domeniul sănătății este o prioritate, iar aceste investiții vor fi un bun de care vor putea beneficia toți constănțenii”, spune Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța. Să sperăm că nu va fi la fel de „prioritar” precum Spitalul de Boli Infecțioase…

Constănțenii nu mai cred în promisiuni

Promisiunile legate de noi spitale în Constanța nu sunt noi. Ele au fost pe buzele multor politicieni care puneau chiar tăblițe cu denumirea viitorului spital pe locul unde acesta ar fi trebuit să se construiască (foto sus). Doar că, în realitate, nu s-a construit niciodată nimic.

De aceea, am selectat câteva mesaje scrise de constănțeni la multele „vești bune” primite de la Primărie și Consiliul Județean:

În 33 de ani nu ați fost în stare să reabilitați alte spitale, de inchis ați inchis, dar de construit ioc”;

Vor mai curge multe laude din partea PNL până când, și DACĂ (DOAMNE AJUTĂ), se va finaliza proiectul!

Nu o să avem bolnavi la câte spitale construiesc cei din Primarie, pe foaie. Doar acolo rămân

La câte proiecte pe hârtie au fost, ar fi trebuit să avem vreo 10 spitale până acum

„Vom rămâne doar cu pozele”

Iar începeți cu proiecte de campanie și după le băgați în sertar?

„Se menționează și mileniul îl care o sa fie gata?”

„Ușor cu atâta muncă că sunteți in pericol de burnout”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Recent Comments