22.4 C
Constanța
marți, iulie 27, 2021
AcasăPoliticăRemus Negoi: Coaliţia funcţionează! Munca începută de Vlad Voiculescu trebuie continuată

Remus Negoi: Coaliţia funcţionează! Munca începută de Vlad Voiculescu trebuie continuată

Senatorul constănțean Remus Negoi apreciază că, în ciuda tensiunilor provocate în coaliție de demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, alianța formată din cele trei partide merge mai departe și funcționează.

“Este un lucru normal să mai existe neînţelegeri sau tensiuni într-un guvern pluripartid. Cu toate acestea, nu s-a pus niciodată problema dizolvării coaliţiei, în ciuda a ceea ce sperau psd-iştii şi aur-iştii care şi-au afişat zâmbetele pe holurile Parlamentului şi au exploatat situaţia în favoarea lor, cerând, în mod nejustificat, alegeri anticipate. Am depăşit această situație delicată în urma discuţiilor pe care le-am avut cu partenerii noştri de coaliţie şi am ajuns la un acord care ne va permite să guvernăm ţara în următorii patru ani”, explică reprezentantul USR PLUS pe pagina sa web.

Acesta a precizat că noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă este un profesionit care va continua cu succes activitatea lui Voiculescu la instituția pe care a părăsit-o.

“Avem un nou ministru al Sănătăţii, un profesionist, aşa cum şi-a propus USR PLUS pentru toate instituţiile statului. Munca începută de Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății trebuie continuată.  Iar cei care s-au grăbit să-l pună la zid pe fostul ministru ar trebui să ţină seama de faptul că, în doar câteva luni de mandat, acesta a reuşit să demareze procesul de profesionalizare a managementului în sistemul sanitar, prin organizarea concursurilor la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate şi să transparentizeze achiziţiile în sistem. În plus, a eliminat plafonul maxim pentru hrană în spitale şi a implementat o serie de măsuri pentru combaterea pandemiei COVID-19. Printre cele mai importante se numără creșterea numărului de paturi ATI și creșterea capacității de testare la nivel naţional.

Reformele în sănătate vor continua şi în mandatul Ioanei Mihăilă şi intenţia noastră este ca aceasta să rămână în fruntea ministerului în următorii 4 ani întrucât, pentru a schimba cu adevărat ceva în sistemul de sănătate și pentru a corecta efectele jafului coordonat din ultimii 31 de ani, este nevoie, în primul rând, de stabilitate. Doar aşa pot fi implementate reformele esențiale, atât de necesare”, a spus politicianul.

Negoi a adăugat că Ioana Mihăilă va pune în practică dezideratele USR PLUS din programul de guvernare: depolitizarea managementului de spitale, transparentizarea tuturor cheltuielilor din domeniu, resuscitarea sistemului de transfuzii sanguine, introducerea testelor rapide antigen în farmacii, concursuri pe bune pentru directorii Caselor Județene de Asigurări de Sănătate şi pentru celelalte funcții de conducere din sistemul medical, continuarea evaluării directorilor Direcțiilor de Sănătate Publică, investiții și finanțări pentru spitale prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Senatorul a subliniat că pe termen scurt, prioritatea principală a coaliției este combaterea epidemiei de COVID 19 şi, în acest în care au fost stabilite direcţii clare de acţiune.

“Vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne urgenţa numărul 1 a guvernului și a coaliției. Săptămânal, vor fi publicate datele cu privire la vaccinare, numărul de doze administrate, dispoziția pe centre, procentele de persoane din categoriile prevăzute în actul normativ adoptat de guvern. De asemenea, vârstnicii trebuie încurajaţi să sune la numărul de telefon pus la dispoziţie pentru programarea la vaccinare, o modalitate mai accesibilă pentru această categorie de vârstă decât platforma digitală, iar echipele mobile de vaccinare, care şi-au început deja activitatea, vor ajunge, în următoarea perioadă, în zonele rurale unde nu există centre de imunizare, dar şi la persoanele nedeplasabile”, a menționat Negoi.

Acesta a adăugat că acordul încheiat în coaliţie prevede măsuri în mai multe domenii, nu doar în sănătate.

“Este vorba de reforma pensiilor speciale pe principiul contributivității, până la finalul anului, sau adoptarea legilor pe justiţie, cu respectarea principiilor din instrumentele internaționale ratificate de România, precum și cu recomandările formulate în cadrul mecanismelor europene -MCV, GRECO și Comisia de la Veneția, operaționalizarea Comisiei de Cod electoral, în baza unui mandat agreat în Coaliție”, a încheiat Remus Negoi.

Sursa foto: remusnegoi.ro

Cele mai populare

Recent Comments