„Polițistul de frontieră al anului 2021”, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc comisarului Petrică Bacaim

DNA Constanța anunță că l-a trimis în judecată pe Petrică Bacaim, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (I.G.P.F.) – Garda de Coastă, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

„La data de 22 februarie 2023, inculpatul Bacaim Petrică, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției de Frontieră – Garda de Coastă Constanța, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi transmis unor jurnaliști de la o publicație locală informații nedestinate publicității, referitoare la:
– prinderea în flagrant a unui presupus contrabandist de țigarete, autoturismul folosit de acesta, cantitatea și marca țigaretelor,
– efectuarea unei percheziții domiciliare, adresa la care se efectua acea activitate,
– unitatea de parchet care efectua urmărirea penală și identitatea procurorului de caz”, transmite DNA.

„În același context, inculpatul Bacaim Petrică ar fi permis unui fotoreporter accesul în câmpul infracțional pentru a efectua fotografii și înregistrări video și pentru a transmite informații legate de activitățile desfășurate de organele de poliție”, adaugă procurorii.

În anul 2021, comisarul șef de poliție Bacaim Petrică, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit distincţia „Poliţistul de frontieră al anului 2021”. Ofițerul a coordonat activităţile specifice privind traficul ilegal de deșeuri, în care au fost descoperite 85 de containere încărcate cu deșeuri ce urmau să intre în țară. De asemenea, acesta a coordonat echipele operative în cazuri de contrabandă cu țigări, migrație ilegală, dar și ale altor infracțiuni transfrontaliere.

Urmărește-ne pe:

Doneaza