13.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăActualitatePNL a blocat în Consiliul Local proiectele primarului Făgădău de înstrăinare a...

PNL a blocat în Consiliul Local proiectele primarului Făgădău de înstrăinare a unor terenuri din Mamaia

Consilierii locali municipali PNL Constanța au blocat în ședința Consiliului Local de vineri, 29 mai, proiectele primarului Decebal Făgădău de „înstrăinare a terenurilor orașului, dar și de masacrare a spațiilor verzi”, transmite PNL Constanța.

„Pe final de mandat, primarul și consilierii săi PSD au încercat să dea o ultimă lovitură imobiliară orașului Constanța, punând pe ordinea de zi, ca la tarabă, vânzări de terenuri și spații verzi și scoțând te miri unde rapoarte de evaluare pentru schimbarea destinației altor terenuri. În lipsa unei viziuni urbaniste, primarul Decebal Făgădău continuă aceeași politică bolnăvicioasă de a sufoca municipiul Constanța și stațiunea Mamaia sub betoane și clădiri fără nicio reglementare, o dezvoltare haotică ce a sluțit aproape iremediabil orașul ani la rândul”, se mai arată în comunicatul PNL Constanța.

Consilierii locali ai PNL au votat împotrivă și au reușit blocarea a șase proiecte de hotărâri pe care primarul Decebal Făgădău le-a pus pe ordinea de zi a ședinței de vineri.

„Îi reamintim primarului Făgădău că aceste terenuri fac parte din patrimoniul orașului și sunt moștenirea generațiilor viitoare care trebui să găsească în Constanța un oraș verde, cu parcuri și spații publice generoase. Pe de altă parte, dacă a rămas fără bani, îi recomandăm să taie din pomenile electorale cu care aruncă în stânga și în dreapta și să aducă fonduri europene pentru investițiile și proiectele locale”, mai spun liberalii.

Proiectele pentru care consilierii PNL au votat împotrivă și care au fost respinse sunt:

Proiectul nr. 32

Proiect de hotarare privind aprobarea raportului de evaluare, ce stabileste diferenta de pret rezultata ca urmare a modificarii reglementarilor urbanistice ale terenului situate in statiunea Mamaia, zona Teatrul de vara – Complex Cleopatra.

Proiectul nr. 33

Proiect de hotarare privind aprobarea raportului de evaluare, ce stabileste diferenta de pret rezultata ca urmare a modificarii reglementarilor urbanistice ale terenului situat in statiunea Mamaia, aferent Grup sanitar Bufet International.

Proiectul nr.42

Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, bd.Aurel Vlaicu FN, în surapafață de 565 mp.

Proiectul nr. 44

Proiect de hotarare privind aprobarea oportunitatii vanzarii prin licitatie publica a terenului situat in municipiul Constanta, statiunea Mamaia, zona Hotel Tomis, in suprafata de 1323mp.

Proiectul nr. 45

Proiect de hotarare privind aprobarea oportunitatii vanzarii prin licitatie publica a terenului situat in municipiul Constanta, statiunea Mamaia, zona Hotel Prestige, in suprafata de 75mp.

Proiectul nr. 46

Proiect de hotarare privind aprobarea oportunitatii vanzarii prin licitatie publica a terenului situat in municipiul Constanta, statiunea Mamaia, zona Hotel Delta, in suprafata de 814mp, sub conditia mentinerii functiunii urbanistice de spatiu verde amenajat.

Cele mai populare

Recent Comments