Pământul o ia la vale în Năvodari, pe malul Canalului

De mai bine de două săptămâni, autoritățile știu că în zona Pieței de Pește, pe malul Canalului, terenul a început să o ia la vale. Acum, după ce a plouat puțin mai mult, fisurile inițiale s-au măprit.

La finalul lunii septembrie, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, posta pe Facebook fotografii cu el și alți responsabili ai administrației locale la „fața locului”, adică pe malul canalului unde au apărut primele fisuri.

De câteva zile se înregistrează o alunecare de teren pe o bucată de taluz din dreptul Pieței de Pește, fiind afectată inclusiv stația pentru transportul în comun! Am luat primele măsuri pentru izolarea zonei și am adus specialiști pentru a interveni rapid. Am decis să acționăm în primă fază prin realizarea unor infiltrații cu un beton special pentru a stopa alunecarea de teren, apoi, în urma expertizei, să executăm lucrări pentru stabilizarea completă a taluzului”, spunea primarul pe 29 septembrie.

chelaru navodari canal prabusire teren
Florin Chelaru, primarul or. Năvodari, la locul unde au apărut fisuri foto: FB/Florin Chelaru

Doar că, după două săptămâni, pământul a început să o ia la vale, neținând cont de „lucrările” efectuate de administrația locală.

USR PLUS Năvodari solicită Primăriei raportul întocmit de specialiști cu privire la cauzele și soluțiile pentru remedierea prăbușirii malului de pământ din dreptul stației de la Penny, precum și suma totală, defalcată, plătită de orașul Năvodari pentru lucrările de consolidare efectuate până acum. Atragem atenția administratorilor orașului Năvodari că această problemă trebuie tratată cu maximă seriozitate, astfel încât să evităm tragedii precum cele provocate de situația similară de la Cumpăna”, transmit reprezentanții USR PLUS Năvodari.

navodari
Lucrările prin care s-a încercat rezolvarea situației foto: USR PLUS Năvodari

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza