Ionuț Babă (Forța Dreptei): Guvernul PSD/PNL se împrumută cu cele mai mari dobânzi din ultimii 20 de ani

Ionuț Babă, secretarul general al partidului Forța Dreptei Constanța, susține că în 2020, cel mai negru an al economiei românești și mondiale, în timpul pandemiei de Covid-19, Guvernul Orban se împrumuta la dobânzi negative, pe când cuplul PSD – PNL se împrumută în 2023 la cele mai MARI dobânzi din ultimii 20 de ani.

În anul 2020, în timpul guvernării Orban, România s-a confruntat cu o situație economică dificilă din cauza pandemiei de COVID-19. Pentru a acoperi deficitul comercial și a asigura stabilitatea economică în acele vremuri deosebit de grele, statul român a decis să se împrumute cu aproximativ 143 de miliarde de lei. Un aspect remarcabil este faptul că, în ciuda contextului dificil, am reușit să obținem împrumuturi la dobânzi negative, un semn al încrederii investitorilor în capacitatea noastră de a gestiona situații critice.

Totuși, situația din 2023 ne prezintă un tablou diferit. În doar 9 luni ale acestui an, Ciolacu s-a văzut nevoit să se împrumute cu aproximativ 164 de miliarde de lei, la cele mai mari dobânzi din ultimii 20 de ani”, spune Ionuț Babă.

Acest lucru indică schimbări semnificative în dinamica economică și capacitatea statului de a gestiona încrederea pe investitorilor și reputația pe piețelor externe, crede secretarul general Forța Dreptei Constanța. Iar rezultatul dezastruos îl vedem azi, pe stradă și în discuțiile pe care le avem cu antreprenorii.

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza