Guvernul pune în pericol sistemul de sănătate. Medicii de familie nu și-au primit toți banii pe luna octombrie

„Sute de medici de familie nu își primesc banii datorați deoarece Guvernul României reușește „performanța” de a pune în pericol sistemul de sănătate din România! Bugetul administrat dezastruos de Ciolacu, USL 2.0 & Co. a ajuns la fundul sacului, iar medicii de familie resimt acest lucru din plin deoarece nu și-au primit încă toți banii datorați pe luna octombrie pentru serviciile medicale prestate”, spune deputatul Bogdan Bola – Forța Dreptei.

Doar 60% din sumele facturate de medici pe luna octombrie au ajuns în conturile cabinetelor, fapt ce-i pune pe mulți în imposibilitatea de a-și achita obligațiile față de diferiți furnizori, chiriile, întreținerea sau salariile angajaților.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate, instituția prin intermediul căruia se virează banii către medicii de familie, nu dă nicio explicație, iar această tăcere adâncește și mai mult nemulțumirea celor care au grijă de sănătatea noastră.

Până pe data de 18 ale fiecărei luni, medicii de familie primeau în conturile cabinetelor banii pentru serviciile medicale prestate în luna anterioară. Doar că, banii pentru luna octombrie nu au mai venit. O parte din ei (60%) au intrat abia în decembrie, iar restul nu se știe când, inclusiv plata aferentă lunii noiembrie.

„Este semnul clar că visteria bugetului este goală, că banii au fost risipiți pe pensii speciale, salarii imense acoliților politici angajați în funcții publice prin diferite firme de stat și pe diferite pomeni electorale. Este semnul clar că suntem conduși de niște incompetenți care vor pune pe butuci această țară în timp ce ne zâmbesc la televizor. Nici în 2020, când ne confruntam cu pandemia, nu s-a întâmplat așa ceva”, spune deputatul Bola.

Dupa o discuție cu Sorin Bădoiu, președintele Patronatului Medicilor de Familie Constanța, Bogdan Bola a redactat o solicitare către Ministerul Sănătății și CNAS pentru a i se oferi urgent un răspuns cu privire la această situație tensionată care poate pune în pericol întreg sistemul de sănătate din România.

Urmărește-ne pe:

Doneaza