Primării DobrogeneFOTO Platformele de colectare a deșeurilor din Cernavodă, igienizate și dezinfectate

FOTO Platformele de colectare a deșeurilor din Cernavodă, igienizate și dezinfectate

Orașul Cernavodă dispune de zece platforme de colectare selectivă a deșeurilor, îngropate cu sistem hidraulic.

SC Utilități Publice-Gospodăria Comunală Cernavodă a demarat în aceste zile o amplă acțiune de igienizare și dezinfecție a tuturor platformelor de colectare a deșeurilor.

Citește și: FOTO Cernavodă: Proiectul de modernizare a străzii Unirii, aproape de finalizare

Cele zece platforme îngropate cu sistem hidraulic sunt destinate colectării deșeurilor menajere și selective: hârtie/carton, plastic/pet și sticlă.

Citește și: FOTO Lucrări de amenajare a unei parcări destinate mașinilor de mare tonaj, în Cernavodă

Proiectul ”Amenajarea unui număr de 10 platforme gospodărești subterane cu sistem hidraulic în orașul Cernavodă” a fost implementat în urmă cu cîțiva ani. El vine în „sprijinul cernavodenilor prin faptul că, prin acest sistem se păstrează curățenia și se elimină mirosul în zona în care se aruncă deșeurile”, spun reprezentanții primăriei.

Platformele subterane sunt compuse din cuva de beton impermeabilă și structura metalică elevatoare (prevăzută cu sistem hidraulic), în care sunt amplasate patru containere de colectare deșeuri de 1,1 mc fiecare, în subteran.

La nivelul solului, o unitate de acest gen are o platformă me­talică prevăzută cu patru coșuri de inserție deșeuri, din material durabil și rezistent (ex: inox sau similar) cu capac mobil/rabatabil. Platforma supraterană poate fi finisată cu orice tip de materiale (beton, asfalt, gresie/piatră, pavaje de diferite tipuri și mo­dele, etc). 

Citește și:

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza