Fals procuror DIICOT Constanța, condamnat la închisoare cu executare

Judecătorii Tribunalului Constanța l-au condamnat pe G.I.M. la trei ani de închisoare. Bărbatul pretindea că este „procuror șef de birou” în cadrul DIICOT Constanța.

Tribunalul Constanța a judecat dosarul penal în care G.I.M. este acuzat de procurorii DNA de trafic de influență, el dându-se drept procuror DIICOT pentru a solicita bani din partea unor persoane cercetate penal. Decizia tribunalului nu este definitivă.

„În perioada mai – 30 iulie 2020, inculpatul ar fi pretins și ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro) în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța”, spun procurorii DNA.

Inculpatul ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună soluții favorabile față de martor, în două cauze în care acesta este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației și a uneia de tăinuire.

De menționat este faptul că, în data de 30 iulie 2020, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, asupra inculpatului, pe lângă suma de 6.000 euro, a mai fost găsită și o legitimație falsă de „procuror șef birou”, folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și implicit că influența sa ar fi una reală”, se mai arată în comunicatul DNA.

Începând cu data de 30 iulie 2020, inculpatul a fost arestat preventiv.

Urmărește-ne pe:

Doneaza