18.4 C
Constanța
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăActualitateEXCLUSIV Precizările HEINEKEN România. Ce se va întâmpla cu angajații fabricii...

EXCLUSIV Precizările HEINEKEN România. Ce se va întâmpla cu angajații fabricii de la Constanța

HEINEKEN România a anunțat marți, 20 septembrie, că va închide fabrica de bere de la Constanța în cursul anului 2023. Conform companiei, aici lucrează 92 de oameni.

La solicitarea „Dobrogea Live”, Heineken România a menționat că, în prezent, în fabrica din Constanța lucrează 92 de oameni.

„Principala noastră prioritate sunt oamenii și pregătim o serie de măsuri menite să reducă, pe cât de mult posibil, impactul asupra angajaților noștri din Constanța”, spune compania.

Heineken România arată că se poartă un dialog cu partenerii din cadrul sindicatului pentru a agrea cea mai bună modalitate de a-i sprijini pe angajații de la Constanța.

„Intenționăm să oferim un pachet compensatoriu robust, conform Contractului Colectiv de Muncă, și un pachet adițional de compensare pentru toți colegii care vor rămâne în companie atât timp cât va fi nevoie. Acestea vor fi suplimentate cu o serie de măsuri de sprijin social, spre exemplu, măsuri specifice de servicii privind sănătatea, de suport emoțional și unele privind educația financiară. În plus, în următoarele luni, vom lucra să identificăm, în cadrul companiei noastre, cât de multe oportunități de lucru potrivite va fi posibil, pentru colegii din Constanța”, transmite Heineken România.

Fabrica de la Constanța se închide

Pe 20 septembrie, Heineken anunța că va închide fabrica de la Constanța.

Suntem mândri de tradiţia noastră în fabricarea berii, din Constanţa, însă fabrica a funcţionat mult sub capacitate de câţiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producţie pentru a asigura creşterea şi investiţii suplimentare, pe termen lung”, spun oficialii companiei.

Heineken va transfera, în timp, elemente ale capacităţilor de producţie şi ambalare ale fabricii din Constanţa către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni.

„Cunoaştem impactul pe care această decizie îl are asupra colegilor noştri din Constanţa, ale căror muncă şi dăruire le respectăm şi le apreciem profund. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim pe colegii noştri în mod corespunzător pe durata acestei tranziţii”, au mai spus responsabilii companiei.

Heineken are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere şi cidru internaţionale, regionale şi locale. La nivel mondial, compania este prezentă în peste 70 de ţări şi are 80.000 de angajaţi.

Compania are patru fabrici în România şi peste 1.100 de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Recent Comments