BusinessDe la interior, spre exterior: o abordare complexă pentru dezvoltarea urbană durabilă

De la interior, spre exterior: o abordare complexă pentru dezvoltarea urbană durabilă

Una dintre tendințele moderne în planificarea urbană este aceea de a crea spații inteligente, integrative și sustenabile, adaptate la nevoile oamenilor din comunitate și la stilul lor de viață. Printr-o astfel de abordare, care pune în centrul ei viața locuitorilor, compania IULIUS a dezvoltat câteva proiecte de referință, la Iași,  Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava, în care a investit peste 1,2 miliarde de euro. Aceste proiecte de regenerare urbană sunt construite la cele mai înalte standarde, cu grijă față de natură, care țin cont de elementele de arhitectură și de specificul fiecărei zone, pentru a se integra perfect în țesutul urban existent.

Proiectele mixed-use de regenerare urbană dezvoltate de IULIUS au rolul de a imprima un plus de valoare pentru întreaga comunitate, devenind poluri regionale de business, care s-au transformat în punctul de intersecție dintre comunități, multinaționale de renume care oferă oportunități de lucru atractive și comunitățile creative care dezvoltă evenimente culturale. Pentru a construi proiecte care se armonizează cu specificul local, IULIUS are o abordare complexă, care vizează atât dezvoltarea funcțiunilor din interiorul proiectului – cu accent pe grădini urbane, infrastructură pentru mobilitatea verde, spații moderne de birouri și zone extinse de shopping – cât și pe dezvoltarea infrastructurii urbane din exteriorul proiectelor, susținută tot din fonduri proprii, pentru a asigura fluidizarea traficului, un număr suficient de generos de locuri de parcare, dar și spații verzi.

Infrastructura Iulius Town Timisoara

Grădinile urbane sunt, cu siguranță, inima tuturor proiectelor IULIUS: compania a deschis pentru publicul larg peste 13 hectare de spații verzi, cu zeci de mii de arbuști, flori și cu arbori maturi, zone de promenadă, spații de joacă și gazon special, pe care vizitatorii se pot așeza pentru a se bucura de razele soarelui și de priveliștea frumoasă. Totuși, funcționalitatea fiecărui proiect și modul în care se conectează cu infrastructura urbană existentă relevă angajamentul companiei de a face investițiile necesare pentru a asigura un trafic fluid și accesibilitatea facilă a proiectelor. De exemplu, la Timișoara, odată cu inaugurarea proiectului IULIUS Town, compania a reorganizat traficul din proximitatea sa, construind inclusiv un pasaj subteran care traversează proiectul și care are un rol important în fluidizarea circulației. În plus, proiectul din Banat cuprinde și 800 de locuri pentru biciclete și spații de încărcare destinate mașinilor electrice, alături de 4.000 de locuri de parcare, dispuse într-o parcare supraetajată pe șase niveluri și parcări subterane. De altfel, întreaga zonă a fost modernizată prin lărgirea străzilor din proximitate, prin crearea unor zone verzi foarte ample, dar și datorită clădirilor de birouri și zonelor de relaxare și distracție.

Tunel auto Iulius Town Timisoara

Un alt proiect ambițios a fost finalizat în luna decembrie, în urma unei investiții în valoare de 1,65 milioane de euro. Concret, IULIUS a inaugurat la Iași – orașul în care a construit primul proiect mixed-use din portofoliu – o nouă stradă cu un sigur sens, care are 220 de metri lungime și două benzi de circulație, ce conectează strada Palat cu strada Sf. Andrei, contribuind la fluidizarea traficului din centrul orașului. Alături de crearea infrastructurii rutiere, ca parte a acestei inițiative, IULIUS a plantat de-a lungul drumului și 50 de arbori maturi, platani și cedri.  Au fost alocate în total 4,5 milioane de euro cu acest scop, din dorința de a susține strategia administrației locale de dezvoltare a mobilității urbane. Ca parte a acestui demers, au fost lărgite și modernizate cinci străzi perimetrale proiectului. În zonă au fost amenajate și piste pentru bicicletă, căi de acces pietonal, parcare subtereană cu două niveluri (600 de locuri) și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Strada noua Palas Campus

Odată cu finalizarea acestor lucrări de infrastructură, IULIUS ajunge la finalul unui proiect mai amplu de  modernizare a infrastructurii din proximitatea Palas Campus, proiect pe care l-a inaugurat anul trecut, care reprezintă cea mai mare clădire de birouri din România, ca o completare a ansamblului devenit deja reper de regenerare urbană (Palas Iași).

Totodată, pentru a încuraja un stil de viață activ și adoptarea unor soluții de mobilitate cât mai prietenoase cu mediul, Grupul IULIUS oferă în proiectele sale mixed-use parcări generoase pentru biciclete, dar și dușuri și vestiare pentru cei care aleg să facă mișcare până la birou.

Următorul proiect mixed-use IULIUS va fi construit la Constanța

La finalul anului trecut, IULIUS a anunțat o investiție majoră la Constanța, de peste 800 de milioane de euro. Compania și-a propus să revitalizeze și să redea orașului o zonă inactivă, de 38 de hectare, aflată pe un teren din proprietatea Oil Terminal. Aici, IULIUS va dezvolta cel mai ambițios proiect mixed-use din portofoliul său, care va cuprinde spații verzi extinse, birouri, zone de retail și facilități de petrecere a timpului liber. Noul proiect, care atrage un potențial semnificativ de dezvoltare pentru oraș, va oferi comunității un spațiu în care să-și petreacă timpul liber, să găsească oportunități de dezvoltare și în care să beneficieze de experiențe culturale și artistice, așa cum se întâmplă în celelalte proiecte realizate de IULIUS. Totodată, acesta va beneficia de investiții în infrastructură care vor facilita accesul facil în zonă și va integra și funcțiuni pentru mobilitate urbană, precum piste de biciclete sau infrastructură dedicată vehiculelor electrice.

Citește și: IULIUS își continuă planul investițional prin proiecte care susțin viitorul orașelor din România. Următoarea destinație, Constanța

Urmărește-ne pe:

Doneaza