CulturăConstanța: Începe STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI- SEAS 2024. Programul spectacolelor

Constanța: Începe STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI- SEAS 2024. Programul spectacolelor

Teatrul de Stat Constanța organizează, în perioada iulie-septembrie, Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, ediția a treia, al cărei finanțator este Consiliul Județean Constanța, iar partener principal Primăria Constanța. Anul acesta SEAS are și un sponsor principal, furnizorul de energie PPC.

Spectacolele sunt programate la Teatrul de vară Soveja, la Grădina de vară Tomis, la Casa de cultură, în sala Ovidiu a Hotelului Continental Forum, la sala Club SNC, la BCR Youth Hub de pe faleză și în Parcul Gării, unul dintre obiectivele stagiunii fiind de a activa cultural cât mai multe spații din oraş.

SEAS 2024-harta locatiilor

În cadrul SEAS, publicul constănțean și turiştii veniți la mare au ocazia să vadă unele dintre cele mai bune spectacole de teatru și concerte produse în România, dar și spectacole invitate din afara țării.

SEAS devine de la an la an un eveniment cultural major al întregii comunități constănțene. SEAS a reușit o mobilizare fără precedent a tinerilor din Constanța, elevi și studenți, programul de voluntariat având, de la an la an, o creștere impresionantă. Dacă anul trecut au fost aproximativ 50 de voluntari, în 2024 numărul celor înscriși a ajuns la aproape 200.

SEAS 2024, conferința de presă FOTO: CJ Constanța

Iată programul (provizoriu) al stagiunii:

Vineri, 12 iulie 2024, ora 20:00, la Casa de Cultură. Teatrul Nottara București prezintă spectacolul „ULTIMA ORA” de Mihail Sebastian, regia Erwin Şimşensohn.

Cunoscuta piesă a lui Mihail Sebastian, într-o montare ingenioasă, ce păstrează toată savoarea replicilor şi dezvăluie cu mult umor publicului contemporan conflictul mereu actual între lipsa de scrupule, duplicitatea politicienilor şi idealismul intelectualului dedicat operei sale.

Sâmbătă, 13 iulie 2024, ora 21:00, la Grădina Tomis, Teatrul Nottara București prezintă spectacolul „CANCUN” de Jordi Galceran, regia Felix Alexa.

Ceea ce trebuia să fie o vacanță relaxantă în faimoasa stațiune Cancun se transformă pentru cuplurile Reme – Vicente şi Laura – Pablo, căsătoriți și prieteni de douăzeci şi cinci de ani, într- un moment al adevărurilor nespuse şi al dorințelor secrete, într-un joc al lui ce-ar fi fost dacă…”.

Vineri, 19 iulie 2024, ora 21:00, la Grădina Tomis, Teatrul Dramatic J.D. Sirbu” Petroşani prezintă „AVARUL” de Moliere, regia MC Ranin.

Faimoasa poveste a zgârcitului pedepsit de cei din jur pentru lipsa sa de omenie este spusă în acest spectacol într-o formă dansată şi parodică.

Sâmbătă, 20 iulie 2024, ora 21:00, la Grădina Tomis, Irina Sârbu Band prezintă „CLASIC E FANTASTIC – LECŢIA DE JAZZ” un concert interactiv gândit de Irina Sârbu.

Cunoscuta şi îndrăgita interpretă de jazz, Irina Sárbu, propune alături de invitații ei un dialog permanent cu publicul, in care fiecare informație didactică” este pe loc transpusă în practică. Abordând un repertoriu variat piese standard de jazz, ritmuri de samba, blues, cântece pentru copii etc. muzicienii de pe scenă demonstrează că se poate face jazz pe orice melodie. A face jazz devine o joacă de copii, plină de satisfacții profunde și imediate, iar amintirea unei experiențe ca cea pe care o oferă o astfel de Lecţie de jazz rămâne de neuitat.

Duminică, 21 iulie 2024, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Ateneul Naţional din lasi prezintă „PRENUMELE” de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, regia Radu Ghilaş, cu actorul Marius Manole în rolul principal.

Spectacolul „Prenumele” este o comedie de situații bine conturate, care reușește să atingă anumite probleme sociale şi politice, satirizând societatea contemporană. Subiectul gravitează în jurul prenumelui viitorului nou-născut, similar cu al unui personaj controversat din istorie şi generează un adevărat conflict de familie.

Joi, 25 iulie 2024, ora 21:00, la Grădina Tomis. Teatrul Mihai Eminescu” Botoșani prezintă spectacolul „LA ACADEMIE” de Alexandra Felseghi, regia Andrei Măjeri.

Un spectacol care poate fi receptat ca o comedie pastorală, agrestă, bucolică, rustică sau rurală… Pe scurt, cu ţărani. Dar poate fi, totodată, răsturnat spre o tragedie în desfăşurare. Spre un iminent cataclism.

Marți, 30 iulie 2024, ora 20:00, la Casa de cultură, Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra” prezintă spectacolul „ARTĂ” de Yasmina Reza, regia Cristi Juncu.

Încercarea de a înțelege strania artă modernă şi ciudatele relații moderne de prietenie, aparent nişte lucruri distincte, dar câteodată foarte similare ca idee, reprezintă esenţa unei piese care s- a bucurat de la lansare de aprecierea unanimă a publicului şi criticii. Trei actori de primă mărime ai scenei românești sunt în distribuție: Şerban Pavlu, Vlad Zamfirescu şi Gheorghe Ifrim.

Joi, 1 august 2024, ora 21:00, la Grădina Tomis. Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „LOGODNĂ RELATIVĂ” de Alan Ayckbourn, regia Iulian Enache.

Se dau: patru oameni, două cupluri interşanjabile, o sumedenie de confuzii, de încurcături ale căror consecințe sunt prelungite la maximum. Rezultă: o comedie clasică pentru întreaga familie. Logodnă relativă” (titlul original Relatively Speaking) este o comedie care extrage haz şi veselie din trădările căsniciei şi relaţiilor de iubire şi mai ales din încurcăturile produse. Un patrulater conjugal ale cărui laturi variabile se înfăţişează din unghiuri mereu surprinzătoare, pentru a oferi spectatorilor amuzament şi o imagine optimistă şi pozitivă, într-un mod paradoxal şi, până la urmă, înțelept.

Vineri, 2 august 2024, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Dramatic Fani Tardini Galaţi prezintă spectacolul „O REPETIŢIE MOLDOVENEASCĂ” de Costache Caragiali, regia Cristian Ban.

În spectacolul gălățean, oamenii teatrului mai știu să se ia şi la mișto. Să-şi mai taxeze şi propriile ipocrizii, în timp ce, just, semnalează nedreptățile cu care se confruntă. Teatrul ia la mişto teatrul, actorii iau la mișto actorii, moldovenii iau la mişto moldovenii. Şi asta creează o stare de bine teribil de mişto.” – Mihai Brezeanu.

Sâmbătă, 3 august 2024, ora 20:00, la Sala Club SNC, Teatrul Metropolis Bucureşti prezintă spectacolul „THRILL ME” un musical de Stephen Dolginoff, regia lonut Grama & Dragoş Muscalu.

Povestea lui Leopold şi a lui Loeb este un musical de cameră în două personaje, bazat pe o întâmplare adevărată care a zguduit Chicago-ul anilor 1920 şi a inspirat mai multe piese de teatru şi producții cinematografice. Tinerii de 19 ani Nathan Leopold şi Richard Loeb. supradotați intelectual, par să aibă totul: provin din familii înstărite, sunt studenți la Drept şi aspiră la cariere strălucite ca avocați. Dar, sub aparența perfecțiunii, fiecare ascunde câte o obsesie.

Duminică, 4 august 2024, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul „Regina Maria” Oradea prezintă spectacolul „PICIUL” de Pozsgai Zsolt, regia Halasi Imre.

Una dintre capodoperele cinematografiei mute realizate de Charlie Chaplin se transformă într- un musical plin de viață și emoționant. Spectacolul păstrează gag-urile specifice filmelor lui Chaplin şi adaugă dinamismul umorului verbal şi al teatrului muzical.

Piciul” se încadrează în mod special în aşa-numita categorie teatru de familie”, deoarece poate fi urmărit cu ușurință atât de către copiii începând cu grupa de vârstă școlară elementară. până la seniori… – Halasi Imre

Miercuri, 7 august 2024, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja. Teatrul National Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul „SCANDAL ÎN CULISE” de Michael Frayn, regia Andrei şi Andreea Grosu.

Un spectacol incitant, care dezvăluie cu umor incisiv fragilitatea relațiilor interumane. Totul devine o catastrofă hilară, care sondează la vedere mecanismele teatrale, spre deliciul spectatorilor ce asistă la scandalul din culise.

Joi, 8 august 2024, ora 21:00, la Grădina Tomis, Cári Tibor Project prezintă concertul FOLKTRONICA ORCHESTRA regia Cári Tibor, muzica Cari Tibor.

Un concert cu intersecție efervescentă de ritmuri și armonii, o fuziune a groove-urilor moderne cu instrumentele electronice, clasice și tradiționale. O muzică inspirată din muzicile popoarelor balcanice şi nu numai. Folktronica Orchestra este un concert de world music, în abordarea personală a compozitorului Tibor Cari, care pune laolaltă şase voci şi zece instrumente.

Vineri, 9 august 2024, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Barcelona Flamenco Ballet din Spania prezintă spectacolul de flamenco „CARMEN” după Georges Bizet, de David Gutierrez.

Barcelona Flamenco Ballet este o companie de prestigiu, invitată la numeroase festivaluri internaționale. Deși participă de mai multă vreme la festivaluri din România, printre care cel de la Sibiu, acum, în cadrul SEAS, se va afla pentru prima dată la Constanța.

Barcelona Flamenco Ballet (BFB) abordează mitul nemuritor al lui Carmen într-o nouă interpretare a operei lui Bizet, depăşind concepția tradițională, adaptând-o la realitatea societății contemporane. Muzica şi baletul flamenco poartă amprenta distinctivă a lui David Gutierrez şi plasează opera într-o nouă paradigmă a mitului universal şi flamenco al secolului XXI. Chiar dacă timpul a trecut, Carmen işi menţine mesajul de libertate şi curaj într-o societate a bărbaților, în care femeile încă luptă pentru drepturile lor. O femeie aflată în confruntarea cu o lume ostilă şi violentă, din care nu supraviețuiește, dar exemplul ei rămâne pentru posteritate.

Sâmbătă, 10 august 2024, ora 21.00, la Grădina Tomis, Teatrul Maria Filotti” Brăila prezintă spectacolul „CÂND APARE COPILUL” de Andre Roussin, regia: Laura Moldovan.

Venirea pe lume a unui copil este o responsabilitate care în familia Jacques generează o serie de conflicte, întrebări, incurcături comice, efervescente și intense. Textul lui Andre Roussin trece testul timpului prin abordarea unor subiecte extrem de actuale: legea privind sancționarea avorturilor, oportunismul politic, familia, iubirea, educația.

Duminică, 11 august 2024, ora 21.00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Metropolis Bucureşti prezintă spectacolul „30+” după Laura Cunningham, regia: Alexandru Bogdan.

30+, cu titlul original Beautiful Bodies, este o comedie despre şase femei, toate în vârstă de peste 30 de ani și toate dezamăgite, într-un fel sau altul, de cum arată viețile lor. Însă, ce le alină pe fiecare e prietenia celorlalte. Căci, atunci când nu ai o familie (sau când familia e sursa ta de nefericire), prietenii tăi sunt tot ce ai nevoie. Dana Rogoz, Corina Moise, Ana Covalciuc, Ioana Anastasia Anton. Florina Gleznea şi Andreea Mateiu sunt cele şase talentate actrițe care îşi vor purta publicul printr-un carusel de emoții…

Miercuri, 14 august, joi, 15 august, vineri, 16 august, sâmbătă, 17 august, duminică, 18 august, câte patru reprezentații pe zi, în Sala Ovidiu a Hotelului Continental Forum, Opera Comică pentru Copii Bucureşti prezintă PREMIERA spectacolului „BUBU LA MARE” de Andreea Soare şi Irina Furdui.

Un spectacol senzorial, unic prin specificul său, pentru bebeluși între 0 și 3 ani și părinții lor. O călătorie muzicală multi-senzorială, într-un spațiu sigur pentru copii, cu un decor conceput special pentru a le oferi libertate de mişcare, un scenariu ce le dezvoltă inteligența emoțională şi pune la dispoziția părinților un set de jocuri. Bubu este simbolul educației culturale timpurii şi cel mai bun prieten al celor mici.

Joi, 15 august 2024, ora 19:00, la Casa de cultură. Teatrul Național „Vasile Alecsandri” laşi prezintă „ANTOLOGIA DISPARIŢIEI„, scenariu de Radu Afrim după proză feminină contemporană de Ştefania Mihalache, Anca Vieru, Lorina Balteanu, Ruxandra Burcescu, Lavinica Mitu, Simona Popescu, regia Radu Afrim.

Laureat cu Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2023. Spectacolul lui Radu Afrim e un amplu poem al momentelor ratate, al existențelor secționate, al disparițiilor de tot felul, al häurilor care se cască tot mai neliniştitor, al vieților mici şi al suferințelor bine pitite, dar nicicând vindecate, al singurătăților, al eșecurilor.”- Nicoleta Munteanu

Vineri, 16 august 2024, ora 21:00, la Grădina Tomis. Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timişoara prezintă spectacolul „ADEVĂRUL” de Florian Zeller, regia Radu lacoban.

..Adevărul” este de fapt o poveste despre minciună. Iar personajul principal, un mincinos într- o lume plină de mincinoşi, este obsedat, desigur, de adevar…În ce măsură adevărul şi minciuna sunt plasate la capetele opuse ale realității și câte nuanțe de gri încap între ele este o temă care creează disconfort. Dar Zeller mizează pe înţelepciunea hohotului de rås. Pe tălmăcirea ludică”. – Codruța Popov

Sâmbătă, 17 august 2024, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja. Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti prezintă spectacolul „O IDEE GENIALĂ” de Sébastien Castro, regia Paul Chiribuță.

O comedie care propune o reflecție subtilă asupra relațiilor de cuplu. Aparținând genului bulevardier, aduce pe scenă încurcături, răsturnări de situație, confuzii, ciudățenii şi stârneşte hohote de râs.

Duminică, 18 august 2024, ora 21:00, la Grădina Tomis. Teatrul Municipal Bacovia” Bacău prezintă spectacolul „O POVESTE SUPER FERICITĂ (DESPRE CUM E SĂ FII SUPER TRIST)” de Jon Brittain, regia Horia Suru.

O poveste super fericită (despre cum e să fii super trist) este un musical multipremiat, care explorează povestea emoționantă a Sarei Toma. Cu umor şi sensibilitate, spectacolul dezvăluie realitatea complexă şi tulburătoare a luptei cu depresia, care se ascunde adesea în spatele măştilor fericite”. Prin muzică şi dialoguri captivante, publicul este invitat să reflecteze asupra naturii efemere a fericirii şi a complexității emoțiilor umane.

Într-o societate in care fericirea pare a fi obiectivul suprem, povestea noastră explorează curajos şi sincer aspecte mai puțin evidente ale existenței noastre complexitatea tristeții, dar şi celebrarea rezilienței și a puterii umane de a face față dificultăților.” – Horia Suru

Miercuri, 21 august 2024, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja. Opera Comică pentru Copii Bucureşti prezintă spectacolul „ERUS ȘI VALEA IUBIRII„, după scriitorul constănțean Alec Blenche, dramatizarea, versurile şi regia Ana Crăciun Lambru.

Această nouă călătorie a lui Erus aduce multă iubire. În poveste este vorba despre înțelegerea iubirii, a ceea ce este ea cu adevărat, despre înțelegerea faptului că dacă nu ai iubire pentru tine, nu poți să dăruieşti. E nevoie să dăruim celor din jur foarte multă iubire încă din copilărie. Totodată, dacă sunt printre noi oameni care nu au primit iubire niciodată, nu e prea târziu să le- o oferim şi nici pentru ei s-o primească”. Ana Crăciun Lambru

Joi, 22 august 2024, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Opera Comică pentru Copii Bucureşti prezintă spectacolul „DON QUIJOTE” balet de Ludwig Minkus, adaptare după romanul lui Miguel de Cervantes, coregrafia, regia şi adaptarea Cătălin Caracas.

Don Quijote este o poveste de care ne apropiem mereu, la orice vârstă. De fiecare dată, întâlnirea cu ea este diferită, tot mai bogată în înțelesuri, deşi mesajul rămâne, în esență, acelaşi. Varianta de spectacol pe care o propune Opera comică pentru Copii, este o construcție bazată pe baletul clasic, academic, prin folosirea celor mai cunoscute şi îndrăgite fragmente din opera muzicală a lui Minkus.

Joi, 22 august 2024, ora 21:00, la Grădina Tomis, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chişinău prezintă spectacolul „ALEGEREA DOMNULUI MACABET” de dramaturgul constănțean, actor al Teatrului Național din Cluj, Cosmin Stănilă, regia Alexandru Cozub.

Blocul, o metaforă socială, conține tot ce găsim într-o comunitate umană: înşelătorie. manipulare, amantlâc. Actorii aduc in scenă parvenirea, căpătuiala ilicită, obsesia puterii. Oamenii işi necinstesc locuința și existența printr-un trai lipsit de onestitate, moralitate şi decență. Un spectacol dinamic, o reprezentație care te face să răzi în fața moravurilor noastre de două parale. Eu cu cine votez”? Eu pe cine aleg? Eu cine sunt? – iată întrebările-cheie.

Vineri, 23 august 2024, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Opera Comică pentru Copii Bucureşti prezintă spectacolul „DIRECTORUL DE TEATRU” o adaptare a operei comice de W. A. Mozart, regia Cristian Mihailescu.

Lucrarea este considerată o parodie a vanității cântăreților de operă, care se luptă pentru a avea un statut cât mai înalt și o plată pe măsură. Opera originală este destul scurtă, având aproximativ 35 de minute, însă regizorul Cristian Mihăilescu a venit cu o serie de completări ingenioase, care vor prelungi bucuria spectatorilor. Personajul central este un director de teatru, care, asistat de Buffo, cântărețul comic, organizează audiții pentru alcătuirea unei trupe de operă.

Sâmbătă, 24 august 2024, ora 20:00, la Casa de cultură. Teatrul Excelsior Bucureşti prezintă spectacolul „PUNK ROCK” de Simon Stephens, regia Vlad Cristache.

Un grup de adolescenți aflați în pragul examenului de Bacalaureat se confruntă cu presiunea inerentă intrării oficiale în viața de adult”. Sub aparenta jovialitate a vieții de liceu, dincolo de scenele de bullying şi de flirturi nevinovate, ei resimt frustrarea, angoasa şi nevoia de eliberare de sub exigențele familiei, ale societății ostile şi ale sistemului educațional rigid. Muzica punk rock devine spațiul safe unde personajele pot exprima tot ceea ce nu pot spune în cuvinte.

Duminică, 25 august 2024, ora 20:00, la Casa de cultură, Teatrul Excelsior Bucureşti prezintă spectacolul „DOUĂ ORE CU PAUZĂ„, scenariul şi regia Gianina Cărbunariu.

Două ore cu pauză este un spectacol despre vulnerabilitatea sistemului de învățământ, cu povești adevărate, despre fragilitatea elevilor, dar și a profesorilor. Un spectacol vesel, pe o temă tristă, un spectacol tonic și actual pentru publicul de toate vârstele.

Miercuri, 28 august 2024, ora 20:00, la Casa de cultură, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova prezintă spectacolul „INIMĂ ŞI ALTE PREPARATE DIN CARNE” de Dan Coman, regia Radu Afrim.

Laureat al Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol, al anului 2020. Un spectacol metaforă despre viața în pandemie şi dincolo de ea. Despre dragoste şi despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității. Despre umorul involuntar şi singurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex. Despre copii, poezie şi cafea. Despre corp şi despre cum duce el greul…” – Dan Coman.

Joi, 29 august 2024, ora 20:00, la Sala Club SNC, Teatrul Apropo Bucuresti prezintă spectacolul „NOVECENTO” de Alessandro Baricco, regia Daniel Simion.

Novecento, pianistul care nu va cobori vreodată de pe vasul transatlantic pe care s-a nascut, va cânta doar cu oceanul sub fund” şi va avea o singură curiozitate legată de țărm: aceea de a vedea cum se simte oceanul de pe uscat. Piesa lui Baricco stă şi la baza celebrului film al lui Tornatore. The Legend of 1900″, cu Tim Roth în rolul principal. În versiunea scenică de la Teatrul Apropo, rolul principal este interpretat de Vlad Udrescu, actor de marcă al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Vineri, 30 august 2024, ora 20:00, la Casa de cultură, Teatrul Național J.L. Caragiale” Bucureşti prezintă spectacolul „LA CÂȚIVA OAMENI DISTANŢĂ DE TINE” de Dan Coman, regia Radu Afrim, cu Marius Manole, Natalia Călin, Marius Bodochi, Mirela Oprişor ş.a.

Un spectacol despre apropierea dintre oameni. Despre distanțele dintre noi care cresc şi descresc odată cu fiecare alegere, cu fiecare vis, cu fiecare nouă întâlnire. Un spectacol despre relațiile dintre părinți și copii, aflate în permanentă schimbare. Un spectacol care radiografiază una dintre cele mai dureroase realități ale zilelor noastre: migrația.

Duminică, 1 septembrie 2024, ora 20:00, la Teatrul de vară Soveja. Teatrul „Stela Popescu” Bucureşti şi Teatrul Satiricus lon Luca Caragiale” Chişinău prezintă spectacolul „ESCU” de Tudor Muşatescu, regia Alexadru Grecu şi Cristian Şofron, cu Pavel Bartoş în rolul principal.

„Escu” nu este doar o comedie interbelică cu parfum de epocă care continuă povestea familiei lui Spirache Necşulescu, eroii mai celebrei „Titanic Vals”, ci şi o satiră biciuitoare a näravurilor politice de ieri şi de azi… Avem în meniu şantajul, intriga de partid, traseismul, norocul prostului şi nelipsita ațâțare erotică, în cantitatea necesară să condimenteze viața politică.

Joi, 5 septembrie 2024, ora 20:00, la Casa de cultură, Teatrul Municipal „Csíki Játékszín” din Miercurea Ciuc prezintă renumitul musical „SCRIPCARUL PE ACOPERIŞ” de Sheldon Harnick Jerry Bock Joseph Stein, regia Erwin Şimşensohn.

Renumitul musical Scripcarul pe acoperiş a fost jucat pe Broadway din 1964, şi a devenit o piesă care revine din nou și nou pe scenele lumii întregi. Povestea piesei de succes este plasată în micul sat ucrainean Anatevka, la începutul anilor 1900 iar povestea, deseori tragicomică, alteori emoționantă prezintă cu splendoare o lume care se străduieşte să găsească echilibrul dintre tradiție și modernitate, o temă extrem de actuală şi astăzi.

Unul dintre cele mai populare musicaluri de pe Broadway Scripcarul pe acoperiş” a fost montat şi în multe teatre din România, care au exploatat cu succes la public frumusețea acestei poveşti dintr-o comunitate rurală evreiască.

Vineri, 6 septembrie 2024, ora 20:00, la Casa de cultură, „ONE MAN aproape SHOW„. cu Pavel Bartos, scenariul Pavel Bartos, o producție Comic Entertainment cu sprijinul Teatrului Odeon.

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartos, care cuprinde in mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia şi sinceritatea sunt la ele acasă. Este un spectacol despre decizii bune sau nebune, despre greşeli sau ne-greşeli, despre iubire în toate formele ei, despre viață pur și simplu, mesajul fiind unul foarte clar: viața trebuie şi merită trăită din plin!

Duminică, 8 septembrie 2024, ora 20:00, la Casa de cultură, Teatrul Național Târgu-Mures prezintă spectacolul „IERBAR” de Simona Popescu şi Radu Afrim după „Cartea plantelor și animalelor” de Simona Popescu, regia Radu Afrim.

O meditație poetică despre viață, având ca sursă de inspirație poezia însăşi, dar şi natura, spectacolul IERBAR prezintă o perspectivă inedită filtrată prin sensibilitatea artistică inconfundabilă a lui Radu Afrim – asupra trecerii timpului într-un cadru în care coexistă cupluri tinere, cupluri de vârstă medie, dar şi cupluri în vârstă.

TOT ÎN CADRUL SEAS 2024

Festivalul KIMARO la Poarta 1, Portul Constanța – 2, 3, 4 august

Concert Corul Național de Cameră MADRIGAL RITUALURI” 15, 16, 17 august

Urmează să fie programate:

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE” de William Shakespeare, regia Andrei Şerban – Teatrul de Stat Constanţa

10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA” de Gabriel Sandu, regia Elena Morar şi Gabriel Sandu – Teatrul de Stat Constanța

SEASIDE STORIES” scenariul şi regia Radu Afrim – Teatrul de Stat Constanţa

MECIUL DE COMEDIE” regia Dragoş Muscalu – Teatrul de Stat Constanța

CINE L-A UCIS PE TATA?” după Édouard Louis, regia Andrei Mäjeri – Teatrul Metropolis Bucureşti

Biletele pentru toate evenimentele din cadrul SEAS pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța, de la spațiile de joc, cu câteva ore înainte de reprezentații, sau online, pe platformele Mystage şi Bilet.ro. Prețul unui bilet variază în funcție de spectacol și are o valoare cuprinsă între 40 și 80 de lei.

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza