0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitateClaudiu Năsui: Românii vor plăti o taxă de Netflix de 4 ori...

Claudiu Năsui: Românii vor plăti o taxă de Netflix de 4 ori mai mare ca în alte țări ale UE

Claudiu Năsui (USR), fost ministru al Economiei, arată că românii vor plăti o taxă de Netflix de patru ori mai mare ca în alte âări ale Uniunii Europene.

„Dar ce să vezi, în timp ce premierul clama asta pe toate posturile că nu introduce taxe noi și nu mărește taxele, ministrul culturii pregătea un proiect de lege care făcea exact asta: introducea o nouă taxă”, spune Claudiu Năsui.

Este vorba despre o taxă de 4% pe abonamentele de Netflix, de fapt asupra tuturor platformelor de filme și seriale și încă o altă taxă de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost.

„O să ne spună guvernul că este vorba de o obligație impusă de o directivă europeană. E fals. Am verificat. Ca de obicei, directiva doar oferă posibilitatea aplicării unei taxe, iar conducătorii noștri aleg să ne-o impună.

În peste 10 țări nu există taxa asta. În alte țări, precum Portugalia, Polonia sau Spania, taxa este de 1% sau 1.5%. Cumva, guvernul nostru care își zice în mod mincinos „liberal” consideră că pentru România este mai potrivită o taxă de 4 ori mai mare”, arată Claudiu Năsui.

Prin proiectul de lege aflat pe masa guvernului, se modifică şi se completează art. 13 şi art. 16 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, statul sperând astfel să aducă la buget venituri de circa 38 de milioane de lei.

Proiectul impune o taxă de 4% pe abonamentele tuturor platformelor de filme şi seriale şi încă o altă taxă de 3% din preţul filmelor descărcate contra cost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments